Най-калоричният десерт в света носи гръмкото име "Римска империя" и

...
Най-калоричният десерт в света носи гръмкото име "Римска империя" и
Коментари Харесай

Кой е най-калоричният десерт в света?

Най-калоричният десерт в света носи гръмкото име "Римска империя " и е изработен от 18 лъжици сладолед, насъбрани върху основа от четири гофрети. Тази планина от наслада се сервира гарнирана с безчет сладки екстри, като единственото, което предстои на смяна е слагането или премахването на няколко шоколадови блокчета, написа в. Mirror.

Това сладко ястие е измислено в сърцето на Уелс, а точно в столицата Кардиф.

"Искахме да построим Колизеума в Рим от вафли, а по-късно да го запълним със сладолед. Но творението ни все падали и падаше... ", изяснява Мандийп, основател на десерта.

Десертът "Римска империя " е затрупан с шоколадови блокчета (по предпочитание на клиента), разнообразни типове топинг, сладки сиропи с разнородни аромати, пресни плодове и парченца брауни. Истинско обилие, което граничи с безумство.

Според туристическата компания Thomson Lakes, която изследва и води ранглиста на най-калоричните десерти в света, кулинарното създание на Мандийп съдържа 3 845 калории. Този удивителен брой го слага на второ място в класацията на туроператора, оставяйки надалеч след себе си досегашният номер 2 — "Върховната мелба " от Банкок, Тайланд, съдържаща някакви си ± 200 калории.

Уелският десерт надалеч надмина и двукилограмовата палачинка, наречена "Milky Whey Challenge ", предлагана в кафене в Загреб, Хърватия.

"Никога не вършим нещата на половина. Баща ми постоянно ми е казвал, в случай че върша нещо, да го върша както би трябвало ", смее се мъжът, в чиято глава се родил концепцията за "Римска империя ".

Мандийп прибавя, че множеството възрастни са изгубили детето в себе си и задачата на неговия десерт е била да им напомни вълнението от детството.
Досега не се е намерил човек, който да се оправи самичък с десерта.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР