Най-известното щъркелово семейство у нас в с. Драгушиново пострада. Проливните

...
Най-известното щъркелово семейство у нас в с. Драгушиново пострада. Проливните
Коментари Харесай

Дъждовете събориха най-известното щъркелово гнездо у нас. Пострадаха две малки

Най-известното щъркелово семейство у нас в с. Драгушиново пострада. Проливните дъждове са съборили гнездото им. Двете дребни щъркелчета са потърпевши. За случилото се заяви Българското сдружение за отбрана на птиците.

„ Гнездото на щъркелите Драга и Драга в с. Драгушиново, което следим онлайн с камера, падна в резултат на дъждовете от последните дни! За страдание, двете щъркелчета, които към момента не могат да летят, пострадаха при случая. Благодарение на бързата реакция и координацията сред локалните управляващи, хората от Драгушиново, ЕРМ „ Запад “ АД и екип на Българско дружество за защита на птиците гнездото и птиците бяха свалени сполучливо “, осведоми сдружението.
Доброволецът Стефан Опълченов е транспортирал щъркелчетата към Спасителния център в Стара Загора, където експертите ще преценяват какво лекуване е належащо да се приложи.

От сдружението за отбрана на птиците благодарят на всички, които са взели участие в интервенцията, изключително на децата от Драгушиново, които се погрижиха за дребните щъркели, до момента в който ги предадат на експертите.
На стълба в Драгушиново ще бъде сложена нова платформа, на която Драго и Драга ще имат опция да изградят новото си гнездо.
За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР