Най-известният и обичан детектив в света – Шерлок Холмс, се

...
Най-известният и обичан детектив в света – Шерлок Холмс, се
Коментари Харесай

Калин Врачански разказва новите истории на Шерлок Холмс

Най-известният и обичан детектив в света – Шерлок Холмс, се завръща с нови завършения в първата част от трилогията " Преди Шерлок ". Тя ще е налична единствено в платформата за аудио и електронни книги Storytel, след подписаното извънредно съглашение с The Conan Doyle Estate. Аудиокнигата е написана под креативното управление на създателя на телевизионни бестселъри, филми и романи Антъни Хоровиц, дружно с фамозната писателка на трилъри Сара Дж. Нотън, оповестиха от Storytel.

" Преди Шерлок: Червеният кръг " ще бъде налична за публиката у нас на български език от 7 декември. Тя е озвучена от артиста Калин Врачански. 

" Веднага се съгласих да прочета " Червеният кръг ", та това е история за Шерлок! Това е воин, който ме е впечатлил мощно и неговите завършения постоянно ще бъдат завладяващи. Много ми харесват взаимоотношенията сред Шерлок и доктор Уотсън. Приятелството им и лоялността един към различен са толкоз завладяващи.

А самият Шерлок е доста забавен облик не просто поради находчивостта и детективските умения, само че и поради чисто човешките дефекти и недостатъци. Въпреки тях - или може би тъкмо поради тях, той е толкоз запаметяващ се и приветлив и е елементарно да го заобичаш “, споделя артистът Калин Врачански.

Аудиокнигата ще срещне слушателите и с други обичани герои на Артър Конан Дойл - доктор Уотсън, госпожа Хъдсън и контрольор Лестрейд. Те обаче са пренесени 40 години напред във времето, във въображаемото бъдеще на Лондон, който е разтърсен от пандемии, екологични произшествия, война и безпорядък. 

" Действието се развива в друго време, само че се опитахме да останем правилни на героите и тяхната същина. За читателя това значи, че всичко е по едно и също време познато и непознато, и се надявам това преоткриване да бъде и предизвикателство, и развлечение “, споделя Антъни Хоровиц, който познаваме като създател на друга международно известна детективска поредност – " Убийства в Мидсъмър “.

" Подходих с цялостното схващане, че да пишеш за толкоз обичан воин е голяма отговорност. За благополучие, имах отличен гид през историята в лицето на Антъни Хоровиц, който познава вселената Шерлок Холмс като петте пръста на ръката си ”, споделя Сара Дж. Нотън.

Историята стартира със завръщането на доктор Джон Уотсън от здравна работа по време на война в Афганистан в запусната част на града, където живее самичък. Прибирайки се от работа, той се натъква на улицата на обичай мъж – в безсъзнание и чисто гол. Шансовете му да оцелее са минимални. Същата вечер пътнически аероплан се разрушава в Ричмънд Парк.

Жертвите са няколкостотин, а поради паниката в болничното заведение, Уотсън и мистериозният мъж са оставени на произвола на ориста. Когато непознатият се разсънва на идващия ден, той няма спомен кой е или от кое място идва, само че изненадващо демонстрира отлични детективски умения и бързо излиза наяве, че Шерлок Холмс се е завърнал. Това е началото на тайнственост, която ще държи почитателите на най-известния детектив в света в напрежение цели 11 часа и която се разплита най-малко частично в първата книга на новия Storytel Original.

" Новата история хем припомня на истинската, хем е толкоз друга. Отвежда те в някакъв напълно нов свят, доста нехарактерен за Шерлок. Има доста мистичност в нея. Тази нова история е разказана по доста ексцентричен метод, а най-интересното в нея е, че тук Шерлок би трябвало да позволи случая за себе си - да разплете личната си мистерия “, споделя още Калин Врачански.

През 2021 година Storytel подписва извънредно съглашение с The Conan Doyle Estate за създаване на напълно нови истории за Шерлок Холмс, написани най-вече за аудиоформата. “Червеният кръг ” е първата от три аудиокниги в поредицата “Преди Шерлок ”. Тя излиза извънредно в Storytel на 7 декември по едно и също време на 11 езика, измежду които и български.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР