Най-интересното от новия брой на Марица. Летим директно от Пловдив до

...
Най-интересното от новия брой на Марица.
Летим директно от Пловдив до
Коментари Харесай

Четете в Марица: Пълен абсурд - партиите натискат за избор...

Най-интересното от новия брой на " Марица ".

Летим непосредствено от Пловдив до Истанбул

Първата постоянна директна самолетна линия от Пловдив до Турция скоро ще е реалност. По два директни полета на седмица започват от 21 януари 2023 година сред Летище Пловдив и летище „ Сабиха Гьокчен “ в Истанбул. Полетите ще се реализират от турската нискотарифна самолетна компания „ Пегасус еърлайнс “. Информацията за дълго чаканата авиолиния е поместена на Facebook страницата на посолството на България в Турция.

Благодетели заплащат сметки за ток в Първенец  

Благодетели заплатиха сметките за ток на 11 души от Първенец. Това са нуждаещи се хора, с дребни пенсии, самотно живеещи или пък с заболели деца. Списъкът е подаден от кмета на селото Ренета Плевнелиева, която най-добре познава потребностите на хората, научи " Марица ".

 

Пълен парадокс: партиите натискат за избори, а хората желаят постоянна власт -  - изявление с политолога Любомир Стефанов

 

Край на прекъсването на спешни в дясната лента

Община Пловдив поставя завършек на порочното прекъсване на спешни светлини в дясната лента, което запушва придвижването по огромните булеварди. Това стана ясно през вчерашния ден след съвещанието на разширения състав на Общинската комисия по сигурност на придвижването по пътищата. В идващите месеци ще бъдат приложени серия ограничения, които би трябвало най-малко малко да облекчат трафика в града.

 

Учителка научи езика на Брайл поради незрящ възпитаник

 

Между часовете по четене и математика една пловдивска начална учителка даде още един значим урок на своите възпитаници. Трудно им било да влязат в обувките на собствен съученик, който е незрящ. И когато се случило един ден той да се разболее и да отсъства, класната завързала очите на всички, а по-късно един по един ги повикала да стигнат до нея, без да могат да видят нищичко в близост. Чак тогава сякаш в действителност схванаха и одобриха това момче, спомня си Румена Петрова. Самата тя стигнала доста по-далече - по свое предпочитание научила езика на Брайл, с цел да може да помогне на Цветан в всеобщо учебно заведение да стартира да написа и чете.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР