Най-интересните новини от Пловдив, България и света ви очакват на

...
Най-интересните новини от Пловдив, България и света ви очакват на
Коментари Харесай

Четете в Марица: Действащите ваксини спират и омикрон

Най-интересните вести от Пловдив, България и света ви чакат на страниците на утрешния брой на " Марица ". Не го пропускайте!

Общината с първи стъпки към екологичен градски превоз
Община Пловдив е подготвена с интегриран план, който включва основаване на общинско сдружение за екологичен градски превоз " Екобус Пловдив " ЕООД, модернизиране на електронната система за таксуване на пасажерите и надграждането на системата за ръководство и надзор на трафика.

Няма кой да рециклира строителните боклуци на Пловдив
За повторно през годината се провали публичната поръчка на Община Пловдив за оползотворяването на общо над 12 хиляди тона строителни боклуци, получени от активността на жителите и семействата в града.

На консултация и самостоятелен урок без тест
Всички възпитаници от община Куклен се връщат през днешния ден присъствено в класните стаи без тестване, откакто заболеваемостта падна под 250 на 100 000. Това е третата община в Пловдивска област, след Калояново и Кричим, където се възвръща изцяло естественият образователен развой.

13 институции вършат дружно изкуство и обучение
Тринайсет институции с позиции на националната сцена се сплотиха в консорциум " Изкуство и обучение ". Направиха очевидно към този момент съществуващото съдействие между тях и си дадоха дума да бъдат дръзки в новите си общи цели.

Нови арести за подправените документи, пуснаха първите арестувани
Има още задържани поради схемата с издаването на подправени зелени документи в Асеновград и Раковски. Това сподели пред " Марица " заместител районният прокурор Атанас Илиев. Той не уточни брой на арестуваните, само че посочи, че обстановката е извънредно динамична и проверяващите работят интензивно.

Карлово оглежда терени за общинска индустриална зона
Община Карлово ще обособява своя индустриална зона, специалисти оглеждат терените, в които да бъде построена подобаваща инфраструктура - пътища, електроснабдяване, ВиК уреди. Това разяснява кметът на общината доктор Емил Кабаиванов.

Действащите ваксини стопират и омикрон
Категорично и несъмнено за момента е, че наличните четири утвърдени ваксини за ковид дават доста висока отбрана по отношение на настоящия сега и доста публикуван ​делта вид. Очакванията са, че те ще дадат доста висока отбрана и във връзка с омикрон. В това няма никакво подозрение, съобщи водещият вирусолог и имунолог акад. Богдан Петрунов от Българска академия на науките.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР