Най-грозната опасност днес е джендър идеологията.“ Това каза Папа Франциск

...
Най-грозната опасност днес е джендър идеологията.“ Това каза Папа Франциск
Коментари Харесай

Папа Франциск: Най-грозната опасност днес е джендър идеологията

„ Най-грозната заплаха през днешния ден е джендър идеологията. “ Това сподели Папа Франциск при откриването на конференция „ Мъжко-женският облик на Бога – за антропология на призванията “.

„ Защото най-грозната заплаха през днешния ден е джендър идеологията. Поисках да се създадат проучвания на тази грозна идеология на нашето време, която заличава разликите и прави всичко еднообразно. Отменянето на разликите значи анулиране на човечността “, сподели той.

Преди дни Франциск анулира срещи поради твърдоглав, само че „ лек грип “, като въпреки всичко се появи както нормално за неделната благословия.

Най-грозната заплаха през днешния ден е джендър идеологията

През последните няколко месеца Франциск трябваше да анулира няколко свои участия и едно интернационално пътешестване поради нежното си здраве, което в последно време поражда терзания за способността му да продължи да управлява Католическата черква.

Понтификът пропусна по време на аудиенцията четенето на проповед от една страница, отдадена на смъртните грехове злоба и горделивост, предавайки задължението на собствен помощник и съобщи на събралите се, че не се усеща добре.

Папата говореше в края на аудиенцията с прегракнал глас и леко кашлящ, с цел да поздрави вярващите и да призове за мир, както е обичаят.

През декември папата беше заставен да анулира планувано пътешестване за конференцията КОП28 в Дубай, отдадена на климата, заради последствията от грип и инфектиране на белите дробове.

През януари той не съумя да приключи тирада заради „ лек бронхит “. По-късно през месеца той сподели, че се усеща по-добре макар „ някои болки “.

Като млад в родната си Аржентина Франциск е претърпял оперативно премахване на част от белия си дроб.

Папата също мъчно върви и постоянно употребява инвалидна количка или бастун. В сряда той дойде на аудиенцията в инвалидна количка.

Източник: Българска телеграфна агенция

За още настоящи вести: Последвайте ни в Google News

Още вести четете в категория Свят.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР