Най-голямото въгледобивно дружество у нас Мини Марица-изток ЕАД Раднево ще

...
Най-голямото въгледобивно дружество у нас Мини Марица-изток ЕАД Раднево ще
Коментари Харесай

Държавните мини погасили задълженията си към Енергийния холдинг

Най-голямото въгледобивно сдружение у нас „ Мини Марица-изток ” ЕАД Раднево ще посрещне края на финансовата 2021 година без отговорности и в положително финансово положение, оповестиха за медиите от мениджмънта на трите държавни открити мини.

От там прецизират, че това е станало вследствие на доста повишените поръчки за въглища от топлоцентралите в източномаришкия комплекс, което разрешило рандеман от по над 3 млн. т въглища месечно. Към 16 ноември от сдружението че иимат разполагаем над 120 млн. лв. разполагаеми лични средства.Същевременно са погасени 20 млн лева от общо отпуснатия през м.г. заем от БЕХ ЕАД в размер на 55 млн лева и на процедура няма отговорности към принципала.

Без просрочия се обслужват всички отговорности на компанията към бюджета, личния състав и доставчиците.Екстремно високите цени на електрическата сила през последните няколко месеца на 2021 година за следващ път потвърдиха значимата роля на комплекса „ Марица-изток “ и в частност на „ Мини Марица-изток “ ЕАД за националната сигурност на Република България, разясняват от мениджмънта на компанията.

В деня преди предварителните избори за парламент измежду служащите потегли твърдоглав слух, че до броени дни следва да бъде назначен нов изпълнителен шеф на мястото на подалия молба за освобождение заради излизане в пенсия инж. Андон Андонов.

Спрегна се името на икономиста Тодор Тодоров, който е преди е заемал този пост преди години. Тодоров е измежду позволените до втори кръг за избор на държавен представител в директорския съвет на мините, излиза наяве от известие в страницата на БЕХ, то е от 7 септември и към момента процедурата не е финализирана.

Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР