Най-голямото учение на Сухопътните войски за тази година Тракийски воин

...
Най-голямото учение на Сухопътните войски за тази година Тракийски воин
Коментари Харесай

Започна най-голямото тактическо учение на Сухопътните войски Тракийски воин - 24

Най-голямото обучение на Сухопътните войски за тази година " Тракийски боец - 24 “ стартира през днешния ден, 28 май. Официалната гала по откриването се състоя на образователен полигон " Корен “, където участниците бяха поздравени от провеждащия учението бригаден военачалник Пламен Йорданов.

" Тракийски боец - 24 “ ще продължи до 4 юни на образователните полигони " Корен “ и " Ново село “. В него вземат участие над 2000 военнослужещи и до 700 единици техника. Освен 2-ра механизирана бригада като главен обучаем, от състава на Сухопътните войски в учението вземат участие щаб на дивизия, образуван от Командването на Сухопътните войски, поделение от 61-ва механизирана бригада, танкова рота от Центъра за подготовка на експерти в Сливен, противотанков дивизион и реактивна батарея от състава на 4-ти артилерийски полк – Асеновград, инженерна рота от 55-ти инженерен полк – Белене, рота за специфична и санитарна обработка, огнеметно-димов взвод и отделения за радиационно и химическо разузнаване от 59-ти батальон за нуклеарна, химическа, биологическа отбрана и екология – Горна Оряховица, разследваща рота от 1-ви разследващ батальон – Свобода, алпийска рота от 101-ви алпийски полк – Смолян, 78-ми батальон за обезпечаване и батальона за комуникационно-информационна поддръжка – София и логистичен модул от 110-ти логистичен полк – Пловдив.

В учението са включени и персонален състав и летателна техника за непосредствена авиационна поддръжка и авиомедицинска евакуация от Военновъздушните сили, формирования от Многонационалната бойна група на НАТО в България, екипи от Военномедицинска академия, работа " Военна полиция “, преподаватели и слушатели в постоянна и задочна форма на образование във Военна академия " Георги Раковски “, както и офицери и курсанти от Националния боен университет " Васил Левски “ и екип за гражданско-военно съдействие от армията на Съединени американски щати.

По време на " Тракийски боец - 24 “ ще бъдат извършени бойни стрелби с механизирани, танкови и артилерийски формирования, стрелби със средствата за непосредствена авиационна поддръжка, както и стрелби с ракетна система за залпов огън " HIMERS " от 181-ви артилерийски полк от Националната армия на щата Тенеси от Съединени американски щати. Ще бъдат употребявани терминалите на сателитната мрежа Starling и безпилотните летателни средства в маневрените формирования от Сухопътните войски.

Многонационалната бойна група на НАТО в България взе участие с формирования от Италия, Албания, Гърция, Северна Македония, Хърватия, Черна гора и Съединени американски щати на образователен полигон " Ново село “.

Офицер, планиращ учението, е командирът на Сухопътните войски генерал-майор Деян Дешков. Офицер, провеждащ учението, е заместник-командирът на Сухопътните войски бригаден военачалник Пламен Йорданов, а шеф на учението, е заместник-началникът на щаба по интервенциите на Сухопътните войски полковник Ивайло Иванов.

В рамките на " Тракийски боец - 24 “ от 1 до 3 юни на полигон " Корен “ ще се организира тактическо обучение с бойна пукотевица " Ответен удар - 24 “ с формированията на 2-ра механизирана бригада. Провеждащ " Ответен удар - 24 “ е командирът на бригадата бригаден военачалник Мирослав Костадинов.

На 4 юни ще се състои Ден за демонстриране на качества.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР