Най-голямото събитие за независимо сценично изкуство у нас - ACT

...
Най-голямото събитие за независимо сценично изкуство у нас - ACT
Коментари Харесай

Предизвикват артисти и публика за осми път

Най-голямото събитие за без значение театрално изкуство у нас - ACT Фестивал за свободен спектакъл, за осми път ще предложи богата паралелна и просветителна стратегия, която ще провокира участващите актьори и аудитория за смяна на вероятността.
Два тематични уъркшопа ще показват актуалните развития на американската театрална сцена. "Промените в Съединени американски щати и театърът " (днес, 23 октомври, от 16 до 19,30 ч. в "Червената къща ") ще събере известни режисьори, които ще споделят основни трансформации и ще опишат повече за новите репетиционни и кастинг подходи, вълната на оставки на артистични водачи след акцията #MeToo и други настоящи тематики, последвани от отворена полемика.
Друг главен фокус в паралелната стратегия на ACT Фестивал за свободен спектакъл 2018 е физическото измерение, израз и наличие.
Трансформиращи срещи е еднодневен майсторски клас на Нуло Факини - основателя на методологията human specific work, създател и артистичен шеф на датската театрална компания Cantabile 2 (вече на над 3 десетилетия) на фестивала Waves (който се провежда без спиране от 28 години). В рамките на ACT Фестивал той и участниците в уъркшопа му ще се концентрират върху проучването на интимността и това по какъв начин могат да основат прочувствени и сетивни връзки със своите фенове посредством откровена и същинска връзка.
Време / Пространство / Енергия е двудневен майсторски клас на холандската компания за живо мултижанрово изкуство United Cowboys, фокусиран върху душeвността в театралното осъществяване.
Still to come е еднодневен уъркшоп с Рахел Бара и Фрида Лаукс (Германия), Ида Даниел (България), Ана Дублйевич (Сърбия) и Зринка Ужбинец (Хърватска), който има за цел да накара участниците да минат оттатък пространството на удоволствието.
Освен вниманието към личностните и полови революции, фестивалът изследва и ролята на изкуството в обществените промени в полемиката "Говорейки за гражданска война " (24 октомври, сряда, от 11 ч. в Гьоте институт България). В нея ще вземат присъединяване известната берлинска самостоятелна театрална натрупа andcompany&co, немският издател К.Д. Волф, българският публицист Георги Господинов и артистичният шеф на фамозния самостоятелен спектакъл "Арка " в Прага Ондржей Храб.
Аудиторията на фестивала има опция директно да взе участие в полемиката за развиването на бъдещото пространство за модерно изкуство "Топлоцентрала: Презареждане ". Отворената осведомителна среща с представители на институции и основни посетители ще се организира през днешния ден от 11 ч. във Френския институт. След презентациите ще бъдат разисквани евентуалните задания по плана за 2019 година

http://actfest.org/
https://facebook.com/ACTFESTIVALBG/

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР