Най-голямото летище в ЕС по брой полети е амстердамското Шипхол,

...
Най-голямото летище в ЕС по брой полети е амстердамското Шипхол,
Коментари Харесай

Летище №1 в ЕС е Шипхол, Амстердам, юли измества август като топваканционен: Евростат

Най-голямото летище в Европейски Съюз по брой полети е амстердамското Шипхол, Нидерландия. То изпреварва парижкия Шарл дьо Гол и до момента считания за водач Франкфурт., пресмята Евростат. Изненадващо идващите позиции са за мадридското Барахас и барселонското летище ЕлПрат. Едва след тях идва Мюнхен. После се подрежда римското Фиумичино.



Най-голямото летище за лоукост и дом на Райън Ер - аерогара Дъблин е последваща по брй полети. Десетката затварят летище Швехат край Виена и Венизелос на гръцката столица Атина.

453 000 от общо 6 300 000 търговски полета в Европейски Съюз са се падали на амстердамската аерогара, която бие " единствено " с 2000 парижката, само че третата позиция на Франкфурт е със доста по-малко - 427 000. Данните на Евростат за 2023 година евентуално ще придобият различен тип през 2024 година, когато Шарл дьо Гол ще приема гостите на Олимпиадата през лятото.

Апропо, тъкмо това е сезонът с най-вече полети.  Най-голям % от тях са осъществени през юли - 11,4%, което лишава шампионата на считания обичайно за най-ваканционен август с 10,9%, следвани от юни с 10,4%.

създател: СЛАВА
...
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР