Най-голямо внимание на заседанието на общинските съветници в Ловеч, провело

...
Най-голямо внимание на заседанието на общинските съветници в Ловеч, провело
Коментари Харесай

Общинските съветници спорят за спортната зала в ОУ „Проф. Димитър Димов“ в Ловеч

Най-голямо внимание на съвещанието на общинските съветници в Ловеч, провело се на 26 май 2022 година, бе отделено на проблемите със строителство и ремонт на ОУ „ Проф. Димитър Димов “ в Ловеч.

В последна сметка бе признато препоръчаното от съветника Иван Николов, член на специфичната комисия по тематиката. То бе гласувано с 25 гласа „ За “, без гласове „ Против “ и един глас „ Въздържал се “.

Така общинските съветници одобриха за сведение отчета на краткотрайната комисия в осъществяване на решение № 168/2020 година на Общински съвет-Ловеч за инспекция документите по избора на реализатор, договорните връзки и осъществяването по контракта. Втората точка задължава ръководителят Петър Цолов в двуседмичен период да внесе отчета в Окръжна прокуратура- Ловеч за инспекция за злоупотреби на строителните компании.

Имаше и оферти за облози – че въпросната спортна зала няма да бъде приключена до края на настоящия мандат. На това кметът Корнелия Маринова отговори:

„ Не мога да допускам, че в две прилежащи фрази има две изцяло спорни изказвания. От една страна се твърди, че има фрапантни нарушавания, от друга – че комисията не може да открива нарушавания. От Национална агенция за приходите сме получавали точни инструкции по какъв начин и какъв брой да плащаме на изпълнителя, който се оказа извънредно неточен. Но ние не сме гадатели, че да предвидим всичко. Ще си търсим правата в съда до дъно, средствата ще си ги възстановим. Нашият общ интерес е да построим тази зала. Ако получим глоба от Агенцията за публични поръчки, в случай че не могат да бъдат предоговорени изискванията поради скока на цените, по контракта за БФП, ще внеса предложение до Общинския съвет да приключим градежа и със лични средства на общината. “

В началото на сесията бяха оповестени и питанията на общинските съветници Доротея Цанкова (за хода на осъществяване на ремонтните действия и строителството по план „ Изграждане на спортна зала и рехабилитация на дворно пространство на ОУ „ Проф. Димитър Димов “) и на Младен Близнаков (за стадия на развиване на социална поръчка – Изпълнение на СМР за доизграждане на учебна спортна база и рехабилитация на дворно пространство на ОУ „ Проф. Димитър Димов “).
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР