Най-голямата заплаха за съвременния свят не е демографската, не климатичната,

...
Най-голямата заплаха за съвременния свят не е демографската, не климатичната,
Коментари Харесай

Проф. Андрей Фурсов: Те искат да обърнат еволюцията. 12 цели на световния елит

Най-голямата опасност за актуалния свят не е демографската, не климатичната, не енергийната, както следва от редица отчети, изявления... Всичко това е доста значимо, само че най-важното и най-опасното нещо за актуалния свят е обществената злополука, която водачите на международните буржоазен системи проведоха, с цел да доведат капитализма до ново положение, посткапиталистическо.

И това се случва на разнообразни равнища. Върхове против низини, върхове против междинната каста. Изключително се изостри и битката във върховете на разнообразни районни групи, родови групи и разнообразни форми на организация. Например финансисти против индустриалци, ексисти против корпоратократи. Тоест, с други думи, обществената злополука, която се разпростира, е преход към нова обществена система.

Всичко това доста наподобява на случилото се в Европа от средата на 15 доникъде на 17 век, когато върху костите на остарялата система се основава нова. И тази опасност е най-опасната. Опасността се крие в това. Тъй като главният обект на заграбване в посткапиталистическото общество ще бъдат нематериалните индустриални фактори, духовните, осведомителните - т.е. потребностите, полезностите, целеполагането на човек - точно духовната сфера става обект на заграбване.

На конференция в Santa Fe Complexity Institute (САЩ) ултраглобалистите си слагат следните цели, които желаят да реализират след 10-15 години:

1. Премахване на частната и персонална благосъстоятелност.

2. Универсален базов приход за тези, които са приели „ новото обикновено “.

3. Анулиране на парите в брой, замяната им с цифрова валута.

(Ще прибавя от себе си: цифровата валута не е пари, а средство за обществен надзор.)

4. Система от въглеводородни рейтинги за страни и корпорации.

5. Твърд обществен надзор (камери по улиците, дигитализация).

6. Нормиране на употребяваните храни, сила и естествени запаси.

7. Патенти за семенния фонд и ограничение на опцията за ястие на хранителни артикули от лично произвеждане.

8. Нападение над скотовъдството. Прехвърляне на по-голямата част от популацията или към изкуствени протеинови храни, или към вегетариански.

(Ще прибавя от себе си: в Холандия, в Харлем, от 2023 година е неразрешено рекламирането на месни артикули, месни ястия на публични места. Предстои още: съгласно известия в медиите през октомври 2022 година е взето решение в Холандия да се изкупят наложително 600 ферми за добитък от техните притежатели. Сбогом на отглеждането на животни и висококачествените протеинови храни.)

9. Контрол на раждаемостта. (Това е обезлюдяването.)

10. Задължителна имунизация.

11. Силно ограничение на различните форми на лекуване.

12. Заличаване (и по-късно премахване) на разликите сред половете.

Последното не е нищо друго с изключение на удар освен върху фамилията, само че и върху индивида и човечеството като биологичен тип.

Някога Енгелс назова своя труд за цивилизацията и по какъв начин тя се разграничава от варварството „ Произходът на фамилията, частната благосъстоятелност и страната “. Изпълнението на " Целите... " включва унищожаването на всичко, което е основало човешката цивилизация.

Не приказваме просто за заграбване на духовната сфера, а присвояването й става съществена форма на индустриални връзки, както би споделил един болшевик. Така че сегашната битка за обичайните полезности, която се разпростира по целия свят, тя единствено по форма се отнася към предишното – битката за традиция, против някаква модерност.

Това е подправен метод. Всъщност под прикритието на битка за обичайни полезности стартира да се оформя една кардинално нова обществена, в случай че желаете класова битка на едно посткапиталистическо общество.

Ултраглобалистите се стремят освен да основат посткапитализъм, който е комфортен за тях в световен мащаб, само че, първо, да рестартират историята във формата, в която се е развила след Неолитната гражданска война, т.е. последните 10-12 хиляди години, и да я насочат към институционализиран неоварваризъм, футуро-архаизъм, и второ, да слагат под надзор (социо-) биологичната еволюция, връщайки я обратно и трансформирайки по-голямата част от популацията на планетата в обществени животни без качества, без еднаквост.

Някои споделят: „ Е, за какво да се съпротивлявате, по този начин или другояче, буржоазията е мощна, те ще завоюват... “

Първо, не е реалност, че те ще завоюват. Второ, срамно е да не се съпротивляваш. Но има и още нещо, много прагматично. И историята демонстрира, че тъкмо това се случва в живота. Факт е, че никоя нова обществена система не печели с нокаут. Винаги е компромис. И колкото повече зъби един млад див звяр изгуби от опозиция на разнообразни равнища, толкоз по-спокойна и хуманна, по този начин да се каже, ще бъде новата система.

Ето образец. Имаше три изхода от рецесията на феодализма. британски, немски и френски. Англия става хегемон на капиталистическата система, само че там върховете по този начин смачкват дъното, че животът им е призрачен сън даже в края на 19 век.

Нито Франция, нито Германия станаха хегемони. Те заеха почтено място, само че не станаха хегемони. Въпреки това, животът на низшите съсловия и междинната класа в немските земи, а от края на 19 век в обединена Германия и във Франция, е доста по-лесен и по-удобен от живота на английските нисши съсловия. Тъй като през XVI-XVII век както немското население, по този начин и французите интензивно се съпротивляваха на нововъзникващата система и извадиха доста зъби от нея.

Следователно това, което в този момент виждаме в разнообразни страни, е опозиция против по този начин наречения напредък. (Както сподели Йежи Лек: „ Ако едно страшилище стартира да употребява вилици и ножове, това прогрес ли е? “)

Ние не се нуждаем от подобен напредък. И във всеки случай има я истината на обществената система, има я истината на историческия индивид, човешката истина. И затова, в случай че напредъкът не се вмества в тази истина, тогава по дяволите, с този напредък.

По какъв съответен метод може да се изрази новата обществена битка? Това е отстояването на обичайните полезности, отстояването на правото на персонален живот, от което желаят да ни лишат. Правото да възпитаваме децата по този начин, както желаеме. Тоест това е правото да бъдеш човек.

Превод: СМ

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта https://  . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР