Най-голямата рафинерия в Индия извърши плащане в рупии за закупуване

...
Най-голямата рафинерия в Индия извърши плащане в рупии за закупуване
Коментари Харесай

Индия купи 1 милион барела петрол в рупии вместо в долари

Най-голямата рафинерия в Индия извърши заплащане в рупии за закупуване на един милион барела нефт към Националната петролна компания на Абу Даби (ADNOC). Това се твърди в изказване, оповестено от индийското посолство в ОАЕ, съобщи Ройтерс.

Сделката идва след предходна такава, която обаче включва продажбата на 25 кг злато от експортьор на злато от ОАЕ на покупател в Индия за към 128,4 милиона рупии (1,54 милиона долара).

Индия е третият по величина вносител и консуматор на нефт в света. Стараната подписа споразумение с ОАЕ, което й разрешава да урежда търговията в рупии вместо в долари, засилвайки напъните на Индия да понижи транзакционните разноски посредством унищожаване на конвертирането в долари.

Двете страни се договориха по време на визитата на индийския министър председател Нарендра Моди в ОАЕ и за основаване на платежна връзка в действително време, с цел да улеснят по-лесните трансгранични парични преводи.

Към днешна дата двустранната търговия сред Индия и ОАЕ е била 84,5 милиарда $ през 2022/23 година, предава obektivno.bg.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР