Най-голямата независима биотехнологична компания в света Амджен и специализираната в

...
Най-голямата независима биотехнологична компания в света Амджен и специализираната в
Коментари Харесай

Две водещи фарма компании разработват заедно антитела за предпазване и лечение на COVID-19

Най-голямата самостоятелна биотехнологична компания в света Амджен и профилираната в имунна медицина Adaptive Biotechnologies стартират взаимно партньорство за създаване на терапия от ново потомство срещу COVID-19. Двете фарма компании ще си сътрудничат посредством обмяна на експертиза при разкриване и създаване на човешки обезвреждащи антитела, таргетиращи SARS-CoV-2, за евентуална предварителна защита или лекуване на зараза с COVID-19. Сътрудничеството включва съчетание на платформата за имунна медицина на Adaptive Biotechnologies за идентифициране на обезвреждащи вируса антитела и опита на Амджен в региона на имунологията и създаването на истински лечения с антитела, оповестиха в взаимно официално съобщение фирмите.

Неутрализиращите антитела защищават здравите кафези, като влияят върху биологичната функционалност на вируса. Тези антитела могат да се употребяват както за лекуване на пациенти, които сега се борят със болестта, по този начин и за хора, които са с нараснал риск от излагане на SARS-CoV-2, като да вземем за пример здравните служащи.

„ Успешното ни дългогодишно съдействие с Adaptive Biotechnologies ни дава опция неотложно да активизираме общи запаси, с цел да помогнем за неотложното справяне с пандемията COVID-19. След секвениране на вирусни гени от стотици пациенти, Амджен има упоритостта да приложи тези знания към опциите ни за създаване и произвеждане на медикаменти. Работата с Adaptive и потреблението на тяхната платформа за обезвреждащи вируси антитела ще форсира опцията да създадем обещаващо ново лекарство за клинични изпитвания допустимо най-бързо “, споделя Робърт Брадуей, ръководител и изпълнителен шеф на Амджен.

Adaptive Biotechnologies ще разшири своята платформа, с цел да направи интензивен скрининг на голямото генетично многообразие на В-клетъчните рецептори при хора, възстановили се от COVID-19. Това ще даде късмет да бъдат разпознати десетки хиляди естествено основани антитела на пациенти, оживели от COVID-19, с цел да се изберат тези, които обезвреждат SARS-CoV-2. От своя страна Амджен ще приложи своите умения в основаването на лечения за асортимент, създаване и произвеждане на антитела, предопределени да обезвреждат SARS-CoV-2. Дъщерното сдружение на Амджен, основано в Исландия deCODE Genetics, ще даде генетична информация от пациенти, с предшестваща зараза с COVID-19.

„ Изключително стимулирани сме да обединим старания с нашия сътрудник Амджен, с цел да се оправим с тази световна здравна рецесия “, съобщи Чад Робинс, изпълнителен шеф и съосновател на Adaptive Biotechnologies. „ Това партньорство уголемява опциите ни за разкриване на нови медикаменти, като демонстрира силата и гъвкавостта на нашата платформа за имунна медицина “, споделя още той.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР