Най-голямата луна на Сатурн, Титан се оказва едно от малкото

...
Най-голямата луна на Сатурн, Титан се оказва едно от малкото
Коментари Харесай

На Титан има достатъчно енергия за поддържане на колония

Най-голямата луна на Сатурн, Титан се оказва едно от дребното места в нашата слънчева система, което може да бъде изследвано от полет с хора на борда. Учени считат, че даже там може да бъде проведена колония. След Марс,  евентуално Титан ще се окаже най-привлекателното за посещаване небесно тяло, смятат те.

Това е по този начин, заради релативно по-слабата радиация и заради обстоятелството, че луната на Сатурн е покрита с течност, въпреки да не е вода. Според най-нови прогнози, група от хора би могла да преживее на Титан за нескончаем интервал от време, тъй като там има налични източници на сила, които могат да зареждат даже и по-голяма колония.

Първите хора на Титан могат да употребяват атомна сила, а една по-голяма колония може да употребява силата от въглеводородните езера, които са в обилие на Титан. За приемането на огромно количество сила би могло да се комбинира водород с ацетилен, който също е разполагаем в обилие на луната на Сатурн.

Енергия от вятъра също може да бъде употребена на Титан, тъй като там обвързваните вятърни турбини биха били 10 пъти по-ефективни от тези на Земята.

Огромните ресурси от метан на Титан могат да станат различен източник на налична сила за една колония от хора в по-далечно бъдеще.

Според учените, първите сонди на Титан ще могат да кацнат върху езерата на луната без съществени проблеми. Те биха могли да разчистят пътя за идването и на пилотирани кораби.

Няма подозрение обаче, че пред бъдещото посещаване на хора на Титан има големи провокации. Температурата на луната на Сатурн е -180 градуса по Целзий, гравитацията е веднъж и половина по-силна от тази на Земята, атмосферата е извънредно негостоприемна.

Според учените обаче, след интервала на задачата до Марс, което би трябвало да се случи до 2030 година, най-вероятно ще пристигна и времето на Титан. Изборът на хората за планети и луни, които могат да бъдат колонизирани е доста стеснен и съгласно учените Титан е измежду опциите.

Източник: megavselena.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР