Най-голямата компания за електромобили в света Tesla ще отвори 7500

...
Най-голямата компания за електромобили в света Tesla ще отвори 7500
Коментари Харесай

Tesla ще отвори 7500 свои зарядни станции за други возила

Най-голямата компания за електрически автомобили в света Tesla ще отвори 7500 от станциите си за коли на други фирми до края на идната година. А администрацията на Байдън ще влага 7,5 милиарда $ за инсталацията на 500 000 зарядни устройства в Съединени американски щати до 2030 година, заяви Engadget.

Това е голяма инвестиция, която ще даде действителен късмет на всеобщото нахлуване на електрическите автомобили, чиито пазар се чака да пораства от ден на ден в това десетилетие. Още от 2021 година Tesla отвори своите Supercharger зарядин устройства в 16 европейски страни. Компанията и ще продължава да инсталира нови устройства в Съединени американски щати и Европа - с 300% до края на десетилетието.

Планът на Байдън планува фирмите, които строят зарядни, да одобряват и комбинираната система за таксуване (CCS), която господства в Съединени американски щати, и прави заплащането през смарт телефон доста елементарно.

" Без значение какъв елекромобил карате, желаеме да сме сигурни, че ще можете да се включите, да знаете цената, която ще платите, и да зареждате в предвидимо, комфортно за потребителя преживяване “, коментира министърът на превоза Пийт Бутигийг.

Поне 100 000 от публичните зарядни ще са финансирани от GM, Ford и други производители. И двата колоса към този момент имат такива планове в Съединени американски щати и Канада.

Предложенията на Байдън са част от цялостен проект за превръщане на половината от всички продажби на нови транспортни средства в Съединени американски щати към нулеви излъчвания до 2030 година Вече има над 130 000 публични зарядни устройства, обслужващи над три милиона електрическия автомобил сега на пътя.
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР