Най-голямата и весела зимна пързалка в България ще бъде открита

...
Най-голямата и весела зимна пързалка в България ще бъде открита
Коментари Харесай

В „Камчия“ отваря врати най-голямата и весела зимна пързалка в България

Най-голямата и радостна зимна пързалка в България ще бъде открита на 22 декември – петък, в 10,00 ч. в Санаторно-оздравителния комплекс „ Камчия “.

По традиция „ леденият стадион “ отваря порти за трета поредна година за Коледните и Новогодишни празници в „ Камчия “, само че този път ще работи още по-дълго - до края на януари 2018 година
Пързалката е с истинските размери на хокейно поле - 60 х 30 метра или 1800 кв. метра синтетичен лед, който покрива многофункционалната зала на неповторимия Спортен комплекс „ Камчия “.

Вече са заточени 200 чифта кънки с номера от 26 до 47. В спортната зала са обезпечени: инструктор, непрекъсната температура от 20 градуса, удобна конюнктура, доста музика и въодушевление за гостите на комплекса. Пързалката ще работи от 8,00 до 20,00 часа всеки ден, в това число и през идните Коледни и Новогодишни празници. И тази година са планувани фамилни и групови билети.

През миналите години над 10 000 души се забавляваха и вършиха пируети с алените кънки на пързалката в „ Камчия “, демонстрира статистиката. Повече от половината от тях са деца. Зимната пързалка беше предпочетена като идеалното място за спорт и развлечение на цялото семейство, а по този начин също и за ексцентрично отбелязване на рождени и имени дни или други персонални празници.

Едни от най-верните фенове на зимната пързалка в „ Камчия “ са учениците от Частното приблизително учебно заведение „ Юрий Гагарин “, които освен се забавляват по време на Коледната почивка, само че и организират част от часовете по физическо образование и спорт върху кънки. Именно младите гагаринци ще са и специфичните посетители на откриването на спортното оборудване в петък.
„ Камчия “ предлага и още неповторими зимни атракции, които я вършат идеалното място за самостоятелна и фамилна почивка през зимата.

Незабравимо ще остане визитата в Авио-космическия център с Планетариум и галактическата капсула – аналог на кораба „ СОЮЗ – ТМА “. В цифровия планетариум може да се потопите в звездно 3-преживяване с разнообразната сбирка от филми, снимани от Обществото за сферично кино. Изключително забавен е и Музея на неповторимите кристали, който съхранява красива сбирка от български кристали и минерали.

За феновете на спорта и здравословния метод на живот разполагаем са 50-метровият олимпийски басейн, модерните фитнес зали и сауни в Спортен комплекс „ Камчия “, а по този начин също и 25-метровия басейн в хотел „ Лонгоз “. В „ Радуга “ може да доведете приятелите си за игра или шампионат по боулинг.
Медицински център „ Здравец “ предлага специфични процедури за здраве и хубост, измежду които разтривки за тонус, вана с ароматни масла, тангентор и други

А във всички празнични вечери от 27 декември до 10 януари на сцените на „ Камчия “ ще се организират концертите на участниците в интернационалната креативна среща „ Заедно в 21 век “ – зимна приказка в „ Камчия “. Ще забележим артисти, музиканти, хорове, поети, писатели, композитори от разнообразни страни и националности и от всички възрасти.

По време на красивото събитие гостите ще показват националните си обичаи и традиции, ще проведат мастър класове и ще посрещнат 2018 година няколко пъти – съгласно часовата зона на страната, от която идват. Организатори на събитието са Фондация „ Устойчиво развиване за България “ и СОК „ Камчия “, а художествени шефове са известната Наталия Барабанщикова от Молдова и Кахабер Онашвили от Грузия.

Санаторно-оздравителният комплекс „ Камчия “ е неповторим интернационален център за обучение, просвета, отдих, спорт, здраве, бизнес и конгресен туризъм, който се утвърди като една от най-любимите и желани туристически дестинации за българи и посетители от над 70 страни по света.

Очакваме ви, заповядайте и вие!
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР