Най-голямата европейска система за съхранение на енергия, започна да работи.

...
Най-голямата европейска система за съхранение на енергия, започна да работи.
Коментари Харесай

Най-голямата система за съхранение на чиста енергия в Европа заработи

Най-голямата европейска система за предпазване на сила, стартира да работи. Тя се намира в Обединеното кралство. Смята се, че оборудването е способно да запази задоволително електричество за зареждане на 300 000 семейства за два часа.

Пускането се случи четири месеца по-рано, поради паниката, че Обединеното кралство е изправено пред вероятен дефицит на сила тази зима, съобщи BBC. 

Енергийният регулатор на страната Ofgem предизвести, че има " забележителен риск " от дефицит на сила в Обединеното кралство тази зима поради спирането на доставките на газ.

Проектът е създаден от компанията за възобновявамa енергия Harmony Energy и се намира в самостоятелна област в графство Източен Райдинг на Йоркшър, Англия.

Системите за предпазване на сила посредством акумулатори съхраняват електричество, генерирано от възобновими източници като вятърни турбини и слънчеви уреди и ще се употребяват в моменти на прекомерно огромно търсене на сила.
 Най-големият източник на чиста сила в света се
Най-големият източник на чиста сила в света се " изпарява "

В световен мащаб има сериозна хидроенергийна рецесия

Съоръжението се назовава Pillswood, има потенциал да съхранява до 196 MWh сила в един цикъл - потенциалът за зареждане на 300 000 семейства за два часа.

Проектът, създаден от Harmony Energy Limited, употребява технологията на Tesla за предпазване на сила. Pillswood употребява 2-часови софтуерни системи Megapack на Tesla.
 Най-големият плаващ вятърен парк в света проработи
Най-големият плаващ вятърен парк в света проработи

Hywind Tampen се намира на към 140 километра от крайбрежията на Норвегия

Съоръжението цели да даде подтик на Обединеното кралство при отхвърли от въглищни и газови електроцентрали, в интерес на възобновими източници на сила.

Harmony Energy Income Trust има пет системи за предпазване на сила от акумулатори, които сега са в развой на създаване, като се чака да проработят до октомври идната година.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР