Най-голямата българска транспортна компания се цели в топ 10 в

...
Най-голямата българска транспортна компания се цели в топ 10 в
Коментари Харесай

Дискордиа достигна екип от 2000 служители и е един от най-големите български работодатели

Най-голямата българска транспортна компания се цели в топ 10 в Европа, като фокус при постигането на това, е инвестицията в хора и технологии

Дискордиа, една от най-бързо разрастващите се транспортно-логистични компании в Европа, към този момент има в екипа си 2000 висококвалифицирани чиновници. Това е сериозен триумф за българската компания, който затвърждава водещата ѝ позиция на най-голямата транспортна компания в страната. Плановете на Дискордиа до 2030 година са още по-амбициозни: да влезе в топ 10 на най-големите транспортни и логистични компании в Европа, годишните ѝ доходи да доближат 1 милиарда евро, а екипът – 10 000 души.

На изтънчено празненство, отбелязващо 30-годишния празник на компанията, Жан Вайтилингам, шеф „ Човешки запаси “, връчи почетен плакет на чиновник 2000 – Сибила Фердинандова, която се причисли към дирекция „ Морски и въздушен превоз “. „ Отговорност на компанията е да продължи да основава невероятна среда за работа както за водачите, по този начин и за чиновниците в офисите на Дискордиа. Да продължим да вкарваме най-съвременните практики в региона на Човешкия капитал, с които да сътворяваме благоприятни условия и да подкрепяме построяването на устойчиви кариери “, означи господин Вайтилингам.

„ 30 години на пазара, средногодишен ритъм на напредък от 35%, екип от 2000 страхотни експерти и флотилия от 1300 съвременни камиона – не бих могъл да съм по-горд с компанията. Благодаря на всички сътрудници за тяхната отдаденост и упоритости да растем дружно. Именно техният професионализъм ме кара да имам вяра, че задачата ми Дискордиа да влезе в топ 10 на най-големите и сполучливи транспортни и логистични компании в Европа, е все по-близо “, сподели Христо Христов, изпълнителен шеф на Дискордиа.

През тази година Дискордиа чества празник – 30 сполучливи години на пазара. Основана през 1992 година във Варна със единствено 2 автомобила, компанията през днешния ден е образец за резистентен бизнес модел, водачество и визионерство в бранша. Приходите ѝ за 2021 година се равняват на 272 млн. лева, а растежът – на впечатляващите 50%.

Основен принос за тези достижения имат вложенията в нови технологии и чиновници с висок капацитет, както и непрекъснатата оптимизация на процесите за усъвършенстване на работата и равнището на обслужване. Компанията влага в най-нови системи за тежкотоварни коли за понижаване на въглеродните излъчвания и обезпечаване на комфорт и сигурност на водачите. Превозните средства във флотилията са от най-ново потомство, а сътрудници на компанията са три от най-големите производители на камиони в света.

За да реализира високите си цели до 2030 година, главен фокус за компанията ще бъдат вложенията в хора. Компанията се стреми да увеличи като цяло интереса на млади и надарени хора към транспортната промишленост, като си партнира с висши образователни заведения, предоставяйки стипендии и благоприятни условия младежите да се допрян до действителния бизнес посредством стажантски стратегии. В рамките на годината Дискордиа възнамерява да назначи 500 души, през идната – 700-800, а след 3 години има за цел да пораства с 1000 души на година. Освен за водачи и експерти в ръководството на превоза, компанията предлага перспективна кариера и за експерти в сферите финанси, човешки запаси, администрация, продажби, ИТ, като през последните години се трансформира в софтуерен водач в превоза.

*Източник: Дискордиа
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР