Най-голям работодател, най-голям данъкоплатец, най-голям инвеститор, най-голям дарител… Превъзходната степен

...
Най-голям работодател, най-голям данъкоплатец, най-голям инвеститор, най-голям дарител… Превъзходната степен
Коментари Харесай

Помагаме на хората да повярват в себе си

Най-голям шеф, максимален поданик, максимален вложител, максимален дарител… Превъзходната степен в българския език е най-често употребяваната, когато приказваме за един от водачите в българската стопанска система – „ Асарел-Медет “ АД. Още от зората на рудодобива в Панагюрския край ориста е предопределила миньорите да са първи във всичко. Първи да добиват руда с 0,27 % наличие на мед, първи да изградят екологичен полигон във време, когато даже законът не ги е задължавал да създадат това, само че и да са първите, към които хората се обръщат за помощ при потребност.
Основен приоритет
Молбите за поддръжка, които получаваме при нас, са десетки. Търсят ни хора от цялата страна, а в последно време даже и такива, които са избягали от зони на военни дейности. Но за жалост няма по какъв начин да помогнем на всички в потребност, тай като главен приоритет в политиката на корпоративна обществена отговорност на нашата компания постоянно е била поддръжката за локалната общественост. При нас моделът на съдействие е обичаен и се базира на дълготрайни стратегии за развиване, като плановете са главно в региона на инфраструктурата, опазването на здравето, образованието, културата, обществената политика, младежките  действия и спорта. Всичко, което вършим, е с мисълта за благоденствие в сегашното, само че и за бъдещото развиване на нашия роден край, в който живеят и работят хората на „ Асарел-Медет “, техните фамилии и другари.
Щедрост
Спонсорираме значими фестивали и културни събития, начинания на читалища, на юношески и креативен организации, подкрепяме локални създатели. Благодарение на дарението ни от над 8 млн. лева за създаване на зала трезор за Панагюрското златно богатство потокът от туристи се е нараснал неколкократно. Мисля, че посоката е вярна и Панагюрище ще продължи да бъде освен историческа реликва, само че и прелъстителен и известен туристически център, в който хората ще могат да се поклонят пред подвига на априлци, да отдъхват, да се забавляват.
Грижа за подрастващите
Чрез фондация „ Асарел " нашата рудодобивна компания подкрепя деца в неравностойно състояние. Благотворителният план " Образование за всички " започва през образователната 2012/2013 година и по него поддържаме гимназисти в неравностойно обществено състояние от община Панагюрище. Осигурявахме години наред безвъзмездни учебници на всички гимназисти от обществено слаби фамилии, а отличниците всред тях получават стипендии. От началото на плана досега за стипендии са отпуснати над 120 хиляди лева

Всяка година фондация „ Асарел “ дава и стипендия за изявен студент от Минно-геоложкия университет „ Св. Иван Рилски “. Тя е на името на починалия ръководител на Надзорния съвет на компанията проф. доктор Лъчезар Цоцорков, който си отиде от този свят през 2017 година Стипендията се връчва на 18 август, когато по традиция минната промишленост на България чества своя професионален празник Деня на миньора.
Звездите измежду нас
Най-известният стипендиант на фондация „ Асарел “ е шесткратната международна и десеткратна европейска шампионка по самбо Мария Оряшкова, която получава поддръжка още от ученическите си години и след това разчита на помощ по време на цялата си спортна кариера. Тя e признателна за поддръжката, като споделя, че от нашата минна компания са повярвали в нея, даже когато самата тя не е вярвала в себе си.
Текстът е част от бр. 119 на сп. „ Икономика “. Публикува се в Economic.bg по силата на партньорско съглашение сред двете медии. Темите и мненията са подбрани от екипа на списанието и не съответстват безусловно с публицистичната политика на Economic.bg.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР