Най-големият въоръжен грабеж на пари в брой у насВероятно са

...
Най-големият въоръжен грабеж на пари в брой у насВероятно са
Коментари Харесай

5 милиона лева е плячката на бандитите от обира в Ринг мол

Най-големият въоръжен обир на пари в брой у нас
Вероятно са имали вътрешна информация

Над 5 милиона лв. са отмъкнати при обира на инкасо автомобил в Ринг мол на Околовръстното на шосе на София във вторник. Това го трансформира в най-големия въоръжен обир, осъществяван в България, научи “Труд NEWS ” от криминалисти. Те припомниха, че нормално при нападенията над коли инкасо до момента са задигани суми от 200 000 до 400 000 лв.. Изключение прави един обир в Перник от 2020 година, когато е отмъкнат към 1 млн. лева, както и грабежът на 1,4 млн. лева, осъществен през 2012 година от охранителя Жоро Милионера в Пловдив.

Най-вероятно повода в инкасо автомобила да се транспортират толкоз доста пари е, че екипът е излязъл по маршрут, по който да зареди освен банкоматите в Ринг мол, а и още най-малко 10-ина устройства в прилежащи квартали.

Ударът на бандитите е осъществен в 7,30 ч, когато обиколката на колата е започвала. Много е допустимо, в случай че не съучастници, те да са имали минимум вътрешна информация, че тъкмо в този ден и час следва огромно зареждане, за което са взети касетите от няколко разнообразни банки.

Другата причина за върха е, че новите модели банкомати към този момент се зареждат с доста повече банкноти по 100 лв., до момента в който по-старите “пускаха ” най-вече по 50 и 20 лв..
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР