Най-големият световен фестивал за Лего роботика - LEGO League Challenge

...
Най-големият световен фестивал за Лего роботика - LEGO League Challenge
Коментари Харесай

Най-големият световен фестивал за Лего роботика се проведе в Бургас

Най-големият международен фестивал за Лего роботика - LEGO League Challenge - се организира в събота, 20 април, в Бургас. Отбор ZENTIX завоюва първа премия на фестивала и ще показа България на Европейското състезание по LEGO роботика на 14-16 май в град Бодьо, Норвегия, оповестяват от Община Бургас.
 
Наградата на българските първенци връчи заместник-кметът " Образование, опазване на здравето, обществени действия и юношески политики " в Община Бургас Михаил Ненов с думите: " Поздравявам ви, че показахте невероятни умения, ентусиазъм, новаторско, креативно мислене и великодушие. Забавлявахте се същински и си помагахте. Всички тези полезности, които вършат First LEGO League толкоз неповторимо съревнование. Отборът, който ще показа България в Норвегия носи точно тези качества и то умножени по доста ".
 
Втори стана тимът на Bug Slayers, а трети – бургаският Team Mehano на ПГ по механоелектротехника и електроника. Вторият бургаски отбор – на ОУ " Ал. Г. Коджакафалията ", сграбчи наградата в категория " Основни полезности ".
 
 Лего фестивал в Бургас Лего фестивал в Бургас Източник: Община Бургас
Ето и останалите наградени в категориите:
- " Иновативен план " – тим Cybertronic;
- " Робот дизайн " – тим Robo Vikings;
- " Робот игра " – тим Mivka.
 
Те получиха своите награди от зам.-кмета " Бюджет и финанси " в Община Бургас Станимир Апостолов, Свилен Радев от Dell Technologies, проф. доктор Радостин Долчинков - декан на Центъра по информатика и механически науки в БСУ, Валентина Венкова от Центъра за креативно образование и Василис Танис - програмен управител на First LEGO League Гърция.
 
За оценките в атриума на Бургаски свободен университет премериха сили 24 тима с възпитаници от 10 до 16 години от 17 обитаеми места в България.
Tемата тази година на надпреварата бе " Шедьовър " (Masterpiece) или " Kак науката и технологиите ни оказват помощ да сътворяваме, разпространяваме и споделяме разнообразни ползи, занимания и изкуства? ". Отборите отговаряха на този въпрос посредством осъществяване на новаторски план и разнообразни задачи, през които прекосяваха с роботите си на сцената за " робот борби ".
 
Освен надпреварата, събитието включваше и изложбена част – Зона Експо, в която посетителите разгледаха другите щандове на най-големите школи по роботика.
 
Сред тях бяха публични и кастъм модели и роботи на клубове на български колекционери на LEGO, разработки и стратегии на академии и клубове по роботика в България от междинното и висшето обучение, разработки на бизнес организации в областта на технологиите и нововъведенията и артикули на LEGO Education и FIRST LEGO League и др.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР