Най-големият производител на телекомуникационно оборудване в света Huawei Technologies Co.

...
Най-големият производител на телекомуникационно оборудване в света Huawei Technologies Co.
Коментари Харесай

Huawei разработва алтернатива на Android

Най-големият производител на телекомуникационно съоръжение в света Huawei Technologies Co. създава лична операционна система за мобилни устройства, която да размени Android, оповестява авторитетният китайски всекидневник South China Morning Post. Целта на компанията била да се застрахова при положение, че Гугъл отнеме лиценза ѝ поради обвиняванията на американското държавно управление в шпионаж в интерес на китайските управляващи.

Android заема преобладаваща позиция на всички пазари по света, в това число и в Китай, където работят строги забрани за доста задгранични услуги. За Huawei било значимо да разполага с различна операционна система "за черни дни " в случай че Съединени американски щати и Гугъл наложат ограничавания поради съмненията в непозволено събиране на данни за потребителите.

Според South China Morning Post китайците не бързали да разкриват детайлности за новата Оценка за съвместимост, защото планът към момента бил прекомерно надалеч от опциите и качеството на Android. От Huawei се тревожели също дали няма да се сблъскат с нежеланието на странични разработчици да основават приложения за различна операционна система.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР