Най-големият производител на спортно облекло в света Nike завършва финансовата

...
Най-големият производител на спортно облекло в света Nike завършва финансовата
Коментари Харесай

Nike отчита тримесечна загуба след принудителното затваряне на магазини

Най-големият производител на спортно облекло в света Nike приключва финансовата си година /затворена на 31 май 2020 г./ с облаги в размер на 2,5 млрд. долара. Това е с 37% по-малко спрямо облагата от 4 млрд. за същия интервал на миналата година. Причината за този величествен срив в продажбите се дължи на затварянето на множеството от физическите му магазини в огромна част от света поради пандемията COVID-19.

През последните дванадесет месеца Nike има доходи от 37 403 милиона $, с 4% 100 по-малко от 39 117 милиона през предходния фискален интервал.

Натрупаната облага на акция през тези дванадесет месеца доближи 1,63 $ по отношение на 2,55 $ през миналата фискална година, което съставлява понижение с 36%. 

Nike загуби 790 милиона $ през четвъртото тримесечие, защото увеличаващите се цифрови продажби не могат да компенсират загубата на доходи от затворени магазини в по-голямата част от света.

В изказване, оповестено след приключването на интервенциите на Уолстрийт, спортната марка акцентира, че резултатите от четвъртото тримесечие са „ доста наранени “ от затварянето на физически магазини в Северна Америка, Европа, Близкия изток, Африка и Азия, където 90% от магазините, благосъстоятелност на Nike, бяха затворени близо осем седмици от тримесечието, с цел да защитят здравето на служащите и клиентите. 

В същото време, от Nike обявиха, че цифровите продажби са се нараснали със 75% през четвъртото тримесечие и съставляват 30% от общите доходи. Увеличаването на цифровите продажби, съгласно анализаторите, ще помогне на компанията да излезе силна от рецесията в дълготраен проект. Освен това, през последните няколко години Nike влага нападателно в своите цифрови платформи, ориентирани непосредствено към потребителите. 

Източници: AP, lavanguardia.com
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР