Най- големият производител на чипове в световен мащаб ще отложи

...
Най- големият производител на чипове в световен мащаб ще отложи
Коментари Харесай

Производител №1 на чипове в света обеща да създаде хиляди работни места в САЩ, но ще намери ли изобщо квалифицирани служители?

Най- огромният производител на чипове в международен мащаб ще отсрочи откриването на фабриката за произвеждане на полупроводници в Съединени американски щати Phoenix. Причината е необикновена - че неналичието на умения измежду американските служащи. Отложеното разкриване е планувано за 2025 година

Taiwan Semiconductor Manufacturing Co., желае да накара държавното управление на Съединени американски щати да утвърди визи за до 500 тайвански служащи --нещо, което профсъюзът в Аризона се пробва да спре. Разликите в културата на работа сред Съединени американски щати и Тайван, могат да донесат провокации освен за построяването на фабриката, само че и за работата след откриването, написа Business Insider.

Според някогашен инженер на компанията най-трудното нещо при производството не е технологията. " Най-трудното нещо е ръководството на личния състав. Американците са най-неподатливи на ръководство ", разяснява инженерът от TSMC Уейн Чиу.

Oт служащите на TSMC в Съединени американски щати няма да се чака да възприемат същата работна просвета като тези в Тайван. Според управител на компанията той ще е отворен за промени, стига да се съблюдават главните полезности на организацията.
 Най-голямата компания за произвеждане на чипове в света TSMC влага €10 милиарда в цех в Европа
Най-голямата компания за произвеждане на чипове в света влага €10 милиарда в цех в Европа

Очаква се да бъдат основани към 2000 нови работни места

По мотив това дали американските служащи могат да се оправят с работата във водещия международен производител на чипове, създателят на TSMC Морис Чанг съобщи, че " има липса на гении в производството като начало. "

Той цитира опита на TSMC в индустриалния цех в Орегон, където съгласно него индустриалните разноски са с към 50% по-високи, в сравнение с в Тайван.

" Сменяме мениджърите, сменяме инженерите. Използваме както локални инженери, по този начин и инженери от Тайван, с цел да се опитаме да подобрим производството ", разяснява той в подкаст от 2022-ра. Той споделя, че поради измененията продуктивността се е подобрила, само че разликата в разноските от 50% остава същата.

Междувременно има терзания, че с одобряването на настояванията за визи на TSMC законодателите ще положат основите за " евтина работна ръка ", която да размени американските чиновници.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР