Най-големият производител на автомобили в света Фолксваген е изправен пред

...
Най-големият производител на автомобили в света Фолксваген е изправен пред
Коментари Харесай

Остри критики срещу Фолксваген заради тестове с маймуни и хора

Най-големият производител на коли в света " Фолксваген " е изправен пред нови рецензии поради информации, че е помагал за финансирането на опити, при които маймуни и хора са дишали изгорели газове от колите им, оповестява " Франс прес ".

" Фолксваген " се " разграничава ясно от всички форми на корист с животни ", се акцентира в изказване на автомобилния колос, откакто американският в. " Ню Йорк таймс " написа, че американски институт, на който му е било предоставено от немски автомобилни компании, е провел проби върху 10 маймуни през 2014 година

Обаче неловкото състояние на " Фолксваген " се задълбочи през днешния ден, откакто немският в. " Зюддойче цайтунг " заяви, че върху 25 здрави човешки същества също са били извършени проби за въздействието от вдишването на токсични азотни оксиди.

 „ Дизелгейт” да не се повтаря, прикани Меркел и откри Автосалон Франкфурт 2017
„ Дизелгейт ” да не се повтаря, прикани Меркел и откри Автосалон Франкфурт 2017

Автомобилната промишленост бързо би трябвало да си възвърне доверието

Скандалът " Дизелгейт ", който разтресе " Фолксваген " през 2015 година, принуди компанията да признае, че е манипулирала към 11 млн. автомобила в целия свят, с цел да заблуди тестванията на регулаторите, по този начин щото да наподобява, че колите им са в сходство с рестриктивните мерки за отработените газове, до момента в който в действителност са ги превишавали неведнъж при действително шофиране на пътя.

На уеб страницата си Световната здравна организация (СЗО) показва " възходящите доказателства ", че излагането на азотен диоксид " може да ускори признаците на бронхит и астма, както и да докара до респираторни инфекции и понижена функционалност на белите дробове и растежа ".

 Дизелгейт и в
Дизелгейт и в " Ауди "

Ще бъдат изтеглени 127 000 автомобила

Излагането на сходни газове е " обвързвано с преждевременна смъртност ... от сърдечно-съдови и респираторни болести ", продължава СЗО.

Според информацията на " Ню Йорк таймс " 10 маймуни са били затворени в херметически камери и са били оставени да гледат карикатури, до момента в който са вдишвали изгорелите газове от модела Beetle на " Фолксваген ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР