Най-големият полицейски синдикат в МВР опъна палатка и подреди изложба

...
Най-големият полицейски синдикат в МВР опъна палатка и подреди изложба
Коментари Харесай

Полицаите разпънаха палатка пред Народното събрание

Най-големият полицейски профсъюз в Министерство на вътрешните работи опъна палатка и подреди галерия пред постройката на Народното събрание. За дейностите си от СФСМВР предизвестиха с писмо, а мотивът - желаното нарастване на заплатите.

 Полицаите готвят нови митинги, разпъват палатка пред Народното събрание Виж още

На фотосите от изложбата са изобразени обстановки, на които се вижда, че служителите на реда също са на първа линия в битката с COVID-19, изясни заместник-председателят на синдиката Илия Кузманов. Той беше безапелационен, че концепцията парите от детски надбавки да отидат за служителите на реда е " гнусна провокация и клевета ".

Служителите на Министерство на вътрешните работи упорстват да имат до 30% нарастване на възнагражденията им. От държавното управление оповестиха, че те ще получат по 15%, само че те ще бъдат за сметка на детските надбавки.

 Снимка: Булфото

Палатките ще останат до петък. От синдиката са безапелационни, че в случай че протестните дейности през днешния ден не дадат резултат до петък, ще има народен митинг.

 Снимка: Булфото

Освен това синдикалната федерация на чиновниците в Министерство на вътрешните работи заяви, че до 20 ноември по време на обедните си почивки, служителите на реда ще се събират пред постройките, където работят и ще пускат светлините на служебните си коли в символ на митинг. Това ще става при рокадите на промените.

 Снимка: Булфото
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР