Най-големият индуистки празник Дивали е фестивалът на светлините, който също

...
Най-големият индуистки празник Дивали е фестивалът на светлините, който също
Коментари Харесай

Дивали - индуисткият празник, който озарява финансите

Най-големият индуистки празник Дивали е фестивалът на светлините, който също значи напредък, благополучие и разцвет. Повечето вложители избират да купуват злато, недвижими парцели или да влагат във финансови артикули по този удобен мотив.

Ето някои атрактивни принадлежности, които могат да ви оказват помощ да спечелите добра възвръщаемост в бъдеще.

Скъпоценни метали

По време на Дивали доста хора обичат да влагат в благородни метали, т.е. злато и сребро. Тази година инфлацията е от по-висока и цените на суровия нефт се търгуват на по-високо равнище. Златото процъфтява в такива обстановки, когато има неустановеност и безпорядък на международния пазар. Така че вложението в злато в дълготраен проект може да бъде добър вид по време на този Дивали. Въпреки това е значимо да изберете верния инструмент за вложение в злато. Държавните златни облигации (SGB) могат да бъдат една от най-хубавите варианти за вложение в злато, защото оферират непрекъсната рента от към 2,5% годишно (по номиналната стойност) дружно с нарастването на капитала. 

Среброто е различен метал, в който хората обичат да влагат пари по време на Дивали. Въпреки това може да е мъчно да притежавате физически сребро в дълготраен проект, а и то може да не ви обезпечи толкоз постоянна възвръщаемост като златото.

Адхил Шети, основен изпълнителен шеф на Bank-bazaar.com, споделя: " Ако обмисляте да инвестирате в злато преди Дивали и Дхантера, цифровото злато е рационално решение. Можете да избирате сред SGB, златни ETF и взаимни фондове за възвръщаемост, обвързвана с пазара. Освен повишението на цената, SGBs обезпечават годишна рента на вложителите. Можете да спечелите закрепен лихвен % от 2,5% годишно, на всеки шест години, върху номиналната стойност ". Друга забавна функционалност е, че можете да вземете заеми, като употребявате тези облигации като поръчителство.

" Без да притежавате физическо злато, вие можете да се възползвате от инвестицията в злато, защото получавате документите със стойност в синхрон с физическото злато. Всеки път, когато желаете да продадете това злато, идентична сума пари се кредитира във вашата банкова сметка. Освен това подсигурява непорочност и сигурност против всички други опасности при съхраняването на физическото злато ", прибавя Шети, представен от Financial Express.
 Снимка 592337
Източник:

Собствен капитал

Пазарът на акции беше очевидец на корекции и стрес през последните няколко месеца на фона на стягане на паричната политика и световна неустановеност. Въпреки това, съгласно МВФ, Индия е ярка светлина на стопанската система и се чака да пораства с 6,8% макар всички провокации. Въпреки корекцията индийският фондов пазар се показа сносно спрямо други нововъзникващи стопански системи. Следователно, от позиция на дълготрайната инвестиция, пазарът на акции може да обезпечи феноменална възвръщаемост. Например, той е дал годишна възвръщаемост от към 12% през последните 10 години в съпоставяне със междинната годишна възвръщаемост на жълтия метал от към 5%. През последната една година обаче златото е донесло към 8,7%.

Ако сте вложител с положително схващане на фондовия пазар, можете да инвестирате пари в директни акции, в противоположен случай можете да инвестирате посредством дялови взаимни фондове. Разпределяйте средства в финансовия фонд в синхрон с вашия вкус за риск и финансова цел. Ако сте покрай пенсиониране, избягвайте висока експозиция към активи в акции.

Дългови взаимни фондове

Дълговите фондове могат да обезпечат на вашето портфолио верния баланс сред риск и възвращаемост. Дълговите фондове могат да бъдат добър вид, в случай че планирате да инвестирате със постоянна рентабилност за избран интервал. Освен това, в случай че сте покрай пенсиониране, можете да изберете дългов фонд за алтернатива с невисок риск.

Ако сте получили еднократен приход като бонус по време на Дивали и не сте сигурни къде да инвестирате парите, дълговият фонд може да ви предложи страхотна опция да " паркирате " своя фонд за къс интервал. Можете да инвестирате в ликвиден фонд, с цел да спечелите добра възвръщаемост, до момента в който не вземете решение.

FD за вложители, склонни към риск

Ако сте податлив към риск вложител, можете да инвестирате в банкови FD, с цел да спечелите прилична възвръщаемост при по-ниски опасности. По време на празничния интервал няколко банки излязоха с FD, които оферират по-високи от нормалните им лихвени проценти. Можете също по този начин да проучите FD от дребни финансови банки, с цел да спечелите малко спомагателен лихвен % от по-големите. FD могат да ви предложат високо равнище на сигурност, дружно с съответна ликвидност, което също може да се окаже потребно при финансова рецесия.

Инвестиционна тактика този Дивали

Важно е да не сте пристрастни, когато избирате своя капиталов инструмент по време на този Дивали. Трябва да изберете вярната капиталова тактика. В идеалния случай би трябвало да диверсифицирате вложенията в синхрон с вашия вкус за риск и първичния ви капиталов проект, който сте създали за реализиране на вашите краткосрочни и дълготрайни финансови цели.

*Maтepиaлът e c aнaлитичeн xapaĸтep и нe e cъвeт зa пoĸyпĸa или пpoдaжбa нa aĸтиви нa финaнcoвитe пaзapи.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР