Най-големият християнски празник, който ни връща вярата в доброто и

...
Най-големият християнски празник, който ни връща вярата в доброто и
Коментари Харесай

Великден с кауза

Най-големият християнски празник, който ни връща вярата в положителното и новото начало, е на прага ни. Всяка година честваме Великден охолно, вкусно и цветно с боядисани яйца, благоуханен козунак и обичайни ястия.

За страдание, единствено след няколко дни част от тази храна ще се трансформира в нежелателен боклук, тъй като отново, както всяка година, ще се окаже, че сме купили доста. Вероятно ще се опитаме да спасим козунака с някоя от доста предписания за оползотворяване на остарял козунак, ще сложим от варените яйца в няколко салати, само че по този начин или другояче част от тази храна ще бъде изхвърлена.

Случва се на доста фамилии в Европа, изключително по празници, когато сме склонни да показваме насладата си посредством разточителни покупки. Средно 30% от купената храна отива на боклука, споделят от Българска хранителна банка. Фондацията трансформира непотребната и годна храна в запас за разнообразни обществени стратегии за хранително подкрепяне във всяка година поддържа над 20 000 души в потребност.

30% не са малко количество. То би могло да зарадва доста фамилии, които нямат опция да подредят богата софра. Можем ли тази година да съвместим празника с благородна идея?

Можем, ето по какъв начин.

В идващите дни, когато отидете да пазарувате във „ Фантастико”, потърсете лимирираната серия „ Добрите яйца” на плантация Ангелов.

 H Hellmann`s

В кутията ще откриете 7 яйца от свободно отглеждани кокошки вместо нормалните 10. Стойността на трите изчезнали, само че заплатени от вас яйца, ще доближи до нуждаещите се със съдействието на Българска хранителна банка.

Инициатор на е марката, (този с вкусните майонези, да) в партньорство с Фантастико и плантация „ Ангелов”. Всяка от трите компании се ангажира в допълнение да подари за идеята същата сума, каквато е общата събрана сума, дарена от клиентите на комерсиалната верига.

 H Hellmann`s

цели да насочи вниманието към разхищението на храна и да зарадва доста фамилии, които посрещат празниците в беднотия.

В идеята се включват и редица изветни лица - Мария Силвестър, Маги Джанаварова, Крис Захариев и Лора Капустина.

Напомняме още един път - в магазини Фантастико се оглеждайте за кутия с надпис „ Добрите яйца” на плантация Ангелов, част от за понижаване на разхищението на храна. Защото положителните яйца са тези, които не остават.
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР