Най-големият годишен спад на жизнения стандарт на домакинствата от един

...
Най-големият годишен спад на жизнения стандарт на домакинствата от един
Коментари Харесай

Британците ще ядат борови иглички вместо пържоли?

Най-големият годишен спад на виталния стандарт на семействата от един век ще продължи и през 2023 г

Клеър Мориарти, основен изпълнителен шеф на английската правозащитна организация Citizens Advice, сподели пред The Mirror: „ Милиони семейства са на прага на финансова рецесия: губят спестявания, остават без най-необходимите неща и се обръщат към хранителни банки, с цел да оцелеят. Вече виждаме рекорден брой хора, които се обръщат към нас за поддръжка при рецесии и това изследване демонстрира, че хората просто не могат повече да понижат разноските си. "

Проучване на Citizens Advice откри, че близо 40 % от британците „ няма да могат да се оправят с неотдавнашното нарастване на сметките за електричество с £20, защото инфлацията доближава 10,7%, цените на електрическата енергия скачат до небето и хората са изправени пред по-високи лихви по ипотечните заеми.

Мозъчният концерн The Resolution Foundation предизвести британците, че през 2023 година ще има по-нататъшен спад в стандарта на живот и разказа миналата година като ужасна: действителният приход на семействата е намалял с 3,3%, или £800, най-големият годишен спад от един век. Инфлацията доближи 11,1% още през октомври.

И през новата година английските фамилии ще се сблъскат с по-нататъшен спад на виталния стандарт, и то доста повече, както означи изпълнителният шеф на Resolution Foundation Торстен Бел, а приходите им ще намалеят с 3,8%.

Британските заплати „ ще продължат да спадат в действително изражение до втората половина на 2023 година и е малко евентуално да се върнат на актуалните равнища преди втората половина на 2024 година “

Разходите на семействата в Обединеното кралство за сметки за електричество се чака да доближат исторически връх, защото цените на дребно не престават да порастват и държавната поддръжка понижава. Средната сметка за електричество за едно семейство ще се увеличи до £2450 през 2023 година от £1550 през 2022 година и £1170 през 2019 година

Новият министър-председател Риши Сунак се поучи от тъжния опит на своите прародители Борис Джонсън и Лиз Тръс, които се заеха да понижават фрапантно налозите и бяха принудени да изоставен офиса си на Даунинг стрийт 10. Сега налозите постепенно, само че несъмнено ще порастват.

Лихвените проценти, които се покачиха през последната година, ще покачат цената и на ипотеките.

Повече от половината британци споделиха, че финансовото им положение се е влошило. Правителството дава обещание да поддържа към осем милиона души със здравни помощи с по £900 всеки. Но не незабавно, а след три визити, а болните британци ще могат да получат последните £300 едвам напролет на 2024 година Риши Сунак дава обещание да заплати £150 на шест милиона хора с увреждания и £300 на осем милиона пенсионери, с цел да компенсира възходящите разноски за отопление през зимата.

Предполага се, че по този начин или другояче младите и здравите ще презимуват.

Цените обаче порастват освен на парното. Растежът на разноските за наем на жилища набра галактическа скорост. Близо 80 000 самотни родители са застрашени от изпъждане. „ Самотните майки и бащи са изложени на риск да изгубят покрива над главите си през идващите два месеца “, написа The Mirror.

Поли Нийт, началник на благотворителната организация Shelter, сподели: „ Опитът да жонглираш сред работата и грижите за децата е предизвикателство за всеки родител, изключително в случай че правиш по-голямата част от това самичък. “ Самотния татко и частен преподавател Дейв Локиър, на 51, скоро може да бъде изпъден от вкъщи с една спалня, който споделя с 16-годишния си наследник Арън в Уокинг, Съри. Обикновен апартамент в студио в региона на Дейв коства £1400 на месец, до момента в който заплатата му, в това число надбавката за жилище, е единствено £1200.

Близо милион цялостни фамилии с ниски приходи също се опасяват от допустимо изпъждане, като едвам свързват двата края. В риск е всеки дванадесети наемател в Англия, общо към 941 хиляди души. Ръководителят на благотворителната организация за бездомни, Мат Дауни, сподели: „ Имаме потребност от по-достъпни жилища и жилищна помощ, с цел да покрием действителните разноски за наем. “ Лейбъристите приканиха за законодателство, което да забрани изгонването на непривилегировани британци, само че Риши Сунак не ги послуша.

Освен покрив над главата човек има потребност и да се храни. В Обединеното кралство милиони хора гладуват. Проучване на Агенцията за хранителни стандарти към английското държавно управление откри, че " 30% от семействата понижават размера на порциите или пропущат храненията, с цел да спестят пари ".

40% от интервюираните се притесняват, че идващия месец няма да могат да си разрешат да си купят храна. 32% оповестяват, че са яли храна с изминал период на валидност заради липса на пари. 18% са изключили хладилника си най-малко един път през последния месец, с цел да понижат сметките си за сила.

Инфлацията на цените на храните и напитките, съгласно Службата за национална статистика (ONS), през ноември предходната година доближи най-високото си равнище от септември 1977 година и възлиза на 16,4%. През декември ONS заяви, че 6% от семействата са изцяло без храна и не могат да си разрешат да купуват повече.

В момента има повече от 800 000 небогати деца в Обединеното кралство, които не получават безвъзмездна храна в учебно заведение заради строгите правила за допустимост.

В навечерието на Нова година на Британските острови стартира акция за поощряване на яденето на коледните елхи. „ Британците би трябвало да спрат да изхвърлят коледните си елхи на боклука в края на празничния сезон, споделят готвачи, защото могат да ги „ изядат съвсем задачите “,включително да вършат бисквитки от тях или да ги прибавят към джина “, поучава Mirror.

Това, което се предлага на гладуващите жители на крал Чарлз III, може да провокира непредсказуеми стомашни реакции у прекомерно сензитивните читатели, само че, както се споделя, не може да изхвърлите думите от песента /британската/.

Преценете сами.

Водещи английски готвачи оферират да се употребяват игличките от коледното дърво за мариноване на зеленчуци или яйца, както и да се употребяват като запарки или в питиета. Що се отнася до самата елха, тя „ би трябвало да се пече във фурната, до момента в който се овъгли, след което пепелта би трябвало да се разбие в блендер, с цел да се получи черен прахуляк за овкусяване, или да се добави към сол или масло. “

Говорейки за това по какъв начин можете да употребявате всяка част от дървото, Джулия Георгалис, пекар и създател на „ Как да изядете вашето коледно дърво “, поучава: „ Можете да го изядете цялото. Можете да употребявате игличките по същия метод като розмарин или дафинов лист за мирис.

Главният готвач на ресторант Ritz, притежател на звезда Мишлен, Джон Уилямс описа, че иглите на коледната елха са „ ароматни и пикантни “; да вземем за пример, те могат да се употребяват за възстановяване на усета на целината.

Според мен тези кулинарни изкушения приказват по-добре от всевъзможни числа за английския метод и стандарт на живот през днешния ден.

Превод: Европейски Съюз

Абонирайте се за Youtube канала на новото музикално предаване " Рефлексии " и ще преживеете прелестни мигове с музиката на Барока: https://www.youtube.com/watch?v=HoGUFCffd70

Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР