Най-големите японски авиокомпании All Nippon Airways (ANA) и Japan Airlines

...
Най-големите японски авиокомпании All Nippon Airways (ANA) и Japan Airlines
Коментари Харесай

Авиокомпании позволиха на стюардесите да не носят токчета

Най-големите японски самолетни компании All Nippon Airways (ANA) и Japan Airlines (JAL) анулираха правилото за дрескод, изискващо стюардесите да носят обувки на висок ток, съобщи ТАСС.

„ Взехме решение да създадем подобаваща работна среда за нашите чиновници “, оповестява почитан източник от компанията ANA. Отбелязва се, че анулираното условие понижава растежа на стюардесите с три до до пет сантиметра. Сега японските въздушни превозвачи единствено ще предизвикват стюардесите си да носят обувки с по-висока подметка, подобаващият модел на който чиновниците могат да изберат сами. В същото време маратонки, кецове и сандали ще останат неразрешени.

Промяна в политиката на самолетните компании е обвързвана с японското обществено придвижване #KuToo, чиито членове се борят за освобождение на дамите от условието да носят обувки на висок ток по време на работа. Името #KuToo значи на японски думи за обувки ( “куцу ”) и мъка ( “куцу ”), а също по този начин се отнася до интернационалното придвижване #MeToo против полово принуждение. Съответната петиция на Change.org към този момент е подписана от повече от 30 хиляди души.

Япония остава извънредно консервативна страна във връзка с изискванията на труд. По-голямата част от локалните компании изискват чиновниците им да идват на работа единствено в публични бизнес костюми и да се обръщат един към различен единствено по име. Вътрешните правила уреждат освен дължината на косата, само че и ноктите на чиновниците, а работният ден може да продължи до късно през нощта. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР