Най-големите удоволствия в живота, всъщност са малки... като тези тортички

...
Най-големите удоволствия в живота, всъщност са малки... като тези тортички
Коментари Харесай

Елегантни шоколадови тортички Амарети

Най-големите удоволствия в живота, в действителност са дребни... като тези тортички Амарети, да вземем за пример. Предупреждаваме в тях има шоколад, има доста шоколад

Необходими Продукти

● течна сметана - 100 мл 35% масленост
● маскарпоне - 100 г
● амарети - 100 г смлени
● бадеми - 50 г смлени
● черен шоколад - 100 г
● млечен шоколад - 100 г
● бял шоколад - 30 г за украса
● златна багра - прахообразна, за украса
● физалис - 6/8 бр. плодчета

крем Сабайон


● бадемов ликьор - 50 мл Амарето Дисароно или различен
● мед от акация - 1 - 2 с.л.
● жълтъци - 3 бр.
● бял шоколад - 50 г

Начин на подготвяне

Първо си пригответе крема за вкусните мини тортички.

Подгответе купа от неръждаема стомана, която да се побере в по-голяма тенджера, тъй че да има пространство от няколко пръста сред дъното на купата и дъното на тенджерата. Изсипете вода и я оставете да по покъкри.

Междувременно разбийте жълтъците в купа със захарта, до момента в който се смесят добре. Поставете купата над водата и разбърквайте, до момента в който жълтъци се затоплят за към две минути. Добавете разтопения шоколад и ликьора Амарето, продължавайте да бъркате, до момента в който сместа се сгъсти и започнете да виждате дъното на купата, когато бъркате. Изсипете в друга купа със студена вода, да се охлади за 10 мин.

Разбийте студената сметана. След това прибавете към крема. Разбийте с телена бъркалка до пухкавост маскарпонето (за минута) и прибавете към крема. Разделете в две купички сместа, като сложите в едната купичка натрошените бисквитки амарети напръскани с ликьор Амарето и бадемови ядки.

Разбъркайте крема да се смесят съставките. В другата купичка сложете настъргана кора на портокал и разбъркате. Оставете в ледник, до момента в който приготвите шоколадовите форми.

Пригответе шоколадовата основа за тортите. Разтопете на водна баня шоколадите в купички, без да ги смесвате.

Вземете силиконова форма за по огромни мъфини. Изсипете първо по 1 с. л. от шоколадa. От двата типа шоколад. Направете основа от млечен и черен шоколад. Разстелете с лъжичка по дъното и стените на формите.

Изчакайте да се стегне шоколадът и повторете с измазването още един път, по този начин шоколадовите форми за тортичките стават по постоянни и доста елементарно се вадят от силиконовата форма. За по-бърз резултат поставете формата във фризер за две минути и повторете с измазването.

Извадете кремчетата от хладилника и напълнете формите за тортичките първо с крема амарети и ядки по-късно с портокаловия крем. Когато напълните формите, изсипете върху всяка разтопен шоколад. Разнесете с лъжичка да се затвори формичката и кремът да остане в нея при обръщането. Оставете във фризера или хладилника, до момента в който се стегне шоколадът, и извадете тортичките от силиконовите форми.

Декорирайте с бял шоколад. С четчица нанесете златното прахче. Поставете върху тортичките по едно плодче физалис.

Така приготвени тортичките Амарети са с възхитително богат, само че и внимателно грациозен усет.

Можете да ги поставите в кутия във фризера и да сервирате като сладоледено прелъщение.

Надявам се да ви хареса моята авторска рецепта, която можете да видите единствено в Gotvach.bg

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР