Най-големите търговски вериги в страната – и чуждестранни, и български,

...
Най-големите търговски вериги в страната – и чуждестранни, и български,
Коментари Харесай

Търговци обвиниха Танева, че преразпределя пазара на храни в полза на олигарх

Най-големите търговски вериги в страната – и задгранични, и български, упрекнаха земеделския министър Десислава Танева, че е подвела сътрудниците от от Министерския съвет да одобряват постановлението, изискващо от тях да имат щандове с българска продукция. Според тях това деяние на агроминистъра е в интерес на близки кръгове от компании, няма да усили наличие на български храни в хипермаркетите, още по-малко ще обезпечи достъп на дребните компании, а ще преразпредели пазара в интерес на олигарх.

Острата реакция на веригите " Бил " (Billa) ), " Ди Им " (dm), " Кауфланд (Kaufland), " Лидл " (Lidl), " ПроМаркет " (ProMarket), " Те Маркет (T MARKET), " Аванти " и " Фантастико " идва във връзка признатото преди ден разпореждане на Министерския съвет за обезпечаване на съществени групи храни, създадени в България, в комерсиалните обекти, представляващи вериги от магазини. Малко по-късно от ГЕРБ внесоха посредством ремонти в Закона за търговски указател за налагане на санкции за хипермаркетите, които не съблюдават разпореждане на държавното управление. Санкциите са от 5 до 25 хиляди лева за първо нарушение и от 30 хиляди до 50 хиляди лева при следващо нарушаване.

В публикуваното от веригите на идващия ден изказване се показва, че те са сюрпризирани от предлагането на Танева, което идва в миг, в който таман компаниите са съумели да убедят потребителите, че няма проблем с доставките на съществени артикули, поради ограниченията против ковид.

Танева била деструктивна и подвела сътрудниците си

Те подлагат на критика Танева, че по този начин и не се е срещнала с тях, с цел да обсъдят държавните ограничения в поддръжка на българските производители. " Видяхме деструктивно държание от земеделския министър Десислава Танева - позволяваме, че при приемането на постановлението е подвела своите сътрудници в държавното управление по отношение на негово съответно наличие, да вземем за пример 90% монопол за млечните артикули ", написа в изказването.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР