Най-добрият спортист на България за 2023 г. - Александър Везенков,

...
Най-добрият спортист на България за 2023 г. - Александър Везенков,
Коментари Харесай

Везенков игра повечко и Кингс постигна страхотна победа

Най-добрият състезател на България за 2023 година - Александър Везенков, игра 15 минути и 35 секунди, като добави 6 точки и 1 асистенция при триумфа на клубния си Сакраменто Кингс против отбора на Денвър Нъгетс в среща от постоянния сезон на НБА.

Българинът стартира срещата на аварийна пейка и се появи в края на откриващата част, като в границите на този си престой вкара всичките си шест точки. Той остана на паркета доникъде на втората четвърт, като с изявите си имаше заслуга за обрата, който " кралете " реализираха сред първите две четвърти, отбелязвайки точно първия панер във втората четвърт.

Везенков се появи още веднъж през второто полувреме, когато неговият тим към този момент мачкаше противника безапелационно и способства за приближаващата победа на домакините с една асистенция, само че не съумя да се разпише и бе сменен малко преди края.

С триумфа " кралете " запушиха устите на всичките си критици след фиаското в последния им мач, когато Везенков се завърна против новобранеца Детройт Пистънс. Българиинът също по този начин сподели израстване, като означи точка повече по отношение на въпросната злощастна среща.

Победата бе още по-сладка за домакините, защото преди началото на мача Нъгетс заемаха второто място на Запад, а в този момент са с равни индикатори с този отбор.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР