Най-добрият ни тенисист Григор Димитров стигна до финалА на турнира

...
Най-добрият ни тенисист Григор Димитров стигна до финалА на турнира
Коментари Харесай

Григор Димитров стигна финал в Стокхолм


Най-добрият ни тенисист Григор Димитров стигна до финалА на шампионата в Стокхолм, откакто преодоля Фабио Фонини от Италия с 6:3, 7:6 (2) в полуфинален дуел в шведската столица.

Съперник на българина в разногласието за купата ще бъде спечелилият в дуела сред миналогодишният първенец Хуан Мартин дел Потро от Аржентина и испанския деец Фернандо Вердаско.

Водачът в схемата Димитров стартира стремително мача с Фонини. Българинът взе откриващото си подаване, само че при второто италианецът стигна до две точки за пробив, които Димитров отрази и поведе с 2:1. В четвъртия гейм Григор проби противника и докрая не позволи изненада, с цел да завоюва геймас 6:3.

Вторият сет беше надалеч по-оспорван, въпреки началото да не предвещаваше това. Григор стартира с пробив, който по-късно затвърди, само че 27-ият в света италианец се върна в мача и поведе с 4:2, като се възползва от грешки в играта на Димитров.

Угрозата да се играе трети сет подейства на българина, а и Фонини все по-трудно се придвижваше по корта, като очевидно имаше проблем. Димитров върна пробива, след което двамата печелеха подаванията си и вкараха мача в тайбрек. В него българинът стартира с минипробив, поведе с 3:0 и в последна сметка завоюва със 7:2, с което и мача с 6:3,7:6 (2).
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР