Най-добрият ни тенисист Григор Димитров стартира успешно участието си на

...
Най-добрият ни тенисист Григор Димитров стартира успешно участието си на
Коментари Харесай

Григор се справи с Баутиста Агут и се класира за 1/8-финалите в Париж

 Треньорът на Григор: Аз поканих Агаси да се причисли към нас
Най-добрият ни тенисист Григор Димитров започва сполучливо присъединяване си на шампионата от сериите " Мастърс 1000 " в Париж, откакто във втория кръг на конкуренцията в профил Роберто Баутиста Агут със 7:6(10), 6:4.

В първия сет нямаше пробиви до 6:6. Григор стартира тайбрека с двойна неточност, само че малко по-късно съумя да върне мини-пробива и да обърне до 4:2. Българинът избави няколко сетбола преди да затвори с 12:10.

През втората част хасковлията стартира да се усеща все по-уверен на корта и да подхваща опасности. В идващото подаване на съперника си излезе на мрежата, с цел да изравни за 30-30, а при последвалия брейкбол извърши чудесна къса, която му обезпечи преимущество от 4-1 гейма.



В опитите си да стигне до топката Агут се озова на земята, като Димитров за следващ път сподели великодушие и мигновено се насочи към него, с цел да види дали няма някакъв проблем. Такъв нямаше и играта продължи.

Все отново испанецът изигра три отлични гейма и се върна в мача - 4:4. Агут не съумя да задържи високото равнище и Гришо още веднъж проби за 5:4, а след това завърши всичко в гейм №10.

На 1/8-финалите българинът ще се изправи против петия в схемата на шампионата Марин Чилич.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР