Най-добрият ни джудист Ивайло Иванов започна убедително сезона, след като

...
Най-добрият ни джудист Ивайло Иванов започна убедително сезона, след като
Коментари Харесай

Ивайло Иванов ликува с титлата на Гран при в Португалия

Най-добрият ни джудист Ивайло Иванов стартира безапелационно сезона, откакто ликува с купата на шампионата Гран при в Португалия. В решителната битка за оценката в категория до 90 кг европейският вицешампион бе безапелационен против Кристиян Тот (Унгария), бронзов олимпийски медалист от Токио 2020, като завоюва с ипон 2:32 мин преди края.

Преди това Ивайло реализира още четири безапелационни победи. На старта той надделя с ипон Джуйон Хан (Република Корея), след това съкруши британеца Джамал Петграйв с две вадзари, на четвъртфиналите се наложи над Ролан Гроз (Унгария), също с ипон, а на полуфиналите преодоля и Дарко Браснович (Сърбия), европейски вицешампион от София 2022.

В категорията бяха декларирани 40 състезатели, а в ъгъла на Ивайло бе мениджърът на националния ни отбор Ален Шмит. Успехът за най-хубавият ни джудист идва в навечерието на откритата европейска купа, на която София ще бъде хазаин от 11 февруари в " Асикс Арена ". Надпреварата е за мъже и дами и ще бъде олимпийска подготовка за игрите Париж 2024.

Другият ни представител през вчерашния ден Борис Георгиев (100) загуби на старта от австриеца Аарон Фара с ипон. В шампионата присъединяване взеха 544 състезатели от 81 страни. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР