Най-добрият натурален сок - без консерванти, само натурален вкусНеобходими Продукти●

...
Най-добрият натурален сок - без консерванти, само натурален вкусНеобходими Продукти●
Коментари Харесай

Натурален сок без термична обработка и консерванти

Най-добрият естествен сок - без консерванти, единствено естествен усет

Необходими Продукти

● ягоди - 5 кг
● захар - 5 кг
● калиев сорбат - 10 г по избор

Начин на подготвяне

Наближава сезонът на ягодовите плодове (ягоди, малини, къпини), естествено ще си отядем на пресни плодове, само че ще помислим и за през зимата. От години не употребявам термична обработка - от една страна, губят се витамините, от друга - вкусовите качества изчезват. В началото си играех да изстисквам плодовете през тензух, с цел да консервирам единствено сока им, само че към този момент имам и по-мързелива рецепта.

Пасирам плодовете, прибавям захар в съответствие 1 към 1 т.е. на един литър сок прибавям 1 кг захар, греша до цялостното разтваряне на захарта и лисвам в компотени буркани. Не е нужно капачката да е херметически затворена, задоволително е да не влизат прахуляк и буболечки.

Няма заваряване, няма различен консервант с изключение на захарта, въпреки че за сигурност е изцяло безвредно да се прибавят 10 г калиев сорбат на 5 литра от готовия сок.

След месец семките и месото са се отделили на повърхността, а от долу е останал избистрен сок. Гъстото е съвършен конфитюр, а сокът разреждате на усет.

Остава да опитате, с цел да усетите същинския мирис на плодовете, само че не се оплаквайте в случай че не ви стигне количеството!

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР