Най-добрият начин да заредим организма си с витамини, минерали, пробиотици

...
Най-добрият начин да заредим организма си с витамини, минерали, пробиотици
Коментари Харесай

За да сте здрави, заложете на туршиите през зимата

Най-добрият метод да заредим организма си с витамини, минерали, пробиотици и ензими е да похапваме ферментирали храни. През зимата се следи спад на потреблението на пресни зеленчуци и това е обикновено, тъй като няма толкоз богат избор.

Поради тази причина още със захлаждане на времето хората се приготвят със зимните салати, туршиите, маринованите храни.

Класическата българска кухня е извънредно добра в зимното време - с изразходване на кисело зеле и туршии. Векове наред, а и до момента те са източник на витамин С в студените месеци, до момента в който се появят зеленчуците. Киселото зеле и туршиите са имуномодулатори.

 кисело зеле
Другите изгоди от ферментиралите храни са, че са ниско наличие на захар и калории, само че с високо наличие на фибри. Добрите бактерии в тях, подкрепят предварителната защита против гъбични инфекции, затлъстяване и диабет. Съдържащите се в тях пробиотици поддържат храносмилателната система в положително здраве, а тяхното изразходване подкрепя по-бързото справяне с настинки и грип.
 туршия
Те оказват помощ още за управление на равнищата на кръвната захар, понижават и апетита. Консумацията на ферментирали храни, оказва помощ за понижаване на равнищата на неприятния холестерол.

Сред потребните ферментирали храни са киселото зеле,туршията, кефирът, киселото мляко.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР