Най-добрият български зимен курорт Банско отново попадна в престижна световна

...
Най-добрият български зимен курорт Банско отново попадна в престижна световна
Коментари Харесай

Дейли Мирър класира Банско в топ 10 на най-добрите ски курорти в света

Най-добрият български зимен курорт Банско още веднъж попадна в влиятелна международна ранглиста. Британският вестник „ Дейли Мирър ” го подрежда на седмо място измежду 15-те най-хубави ски дестинации, които оферират отлични условия за зимни спортове и съвършени услуги в хотелските комплекси за отмора на рационални цени. Челна позиция в класацията заема френският топ курорт Мерибел.

Банско

В класацията на „ Дейли Мирър ” Банско изпреварва американските топ курорти Вейл, Аспен и Парк Сити, както и известни дестинации в Швейцария, Италия, Франция и Швеция. Според проучването на английското издание българският курорт предлага освен отлични условия за ски, само че и съвършени места за спане на преференциални цени. От туристическия бизнес в Банско споделиха, че през последните години всеобщо курорта се посещава от руснаци, англичани, румънци, италианци и шведи, които вършат резервации за повече от седмица. Според наблюденията на хотелиерите визитите на задграничните туристи доста са се нараснали, тъй като остават удовлетворени от изискванията за отмора и цената, която заплащат.

В дейния зимен сезон цената за нощувка със закуска в 4-звезден хотел е към 120 лв., през лятото е на половина.
Тери Начева, управител на хотел в Банско: Във всички пакети са включени и прилагане на спа уреди, басейни, сауни, парни бани тъй че нашите туристи съчетават карането на ски горе на пистите с релаксиращи процедури в СПА центровете.
В Банско има построен 16-километров ски път за начинаещи и напреднали скиори и сноубордисти. Той е напълно осветлен и затрупан от машини за сняг, което разрешава да се кара безпроблемно от декември до април. Според хотелиерите обаче в случай че бъде построена втора кабинка към ски пистите - Банско ще заема първите места в интернационалните ранглисти на европейски курорти.
Тери Начева: Мнението на нашите посетители е, че те чакат с часове. Ако имаше втора кабинка вместо три часа да чакат на кабинките, щяха да чакат 1 час примерно защото ползата в действителност е доста огромен към ски в Банско.
Според туристите Банско става все по-предпочитан курорт освен през зимата, само че и през цялата година.
Васил Калинов: Ходихме по Гърция, по Турция сме ходили обаче при нас е нещо неповторимо където го имаме подобен център за туризъм, за всичкото. Прекрасно е! Няма значение дали е лято дали е зима.
Цената за 6-дневна ски карта в Банско коства по-малко от 119 евро, което е в пъти по-евтино от останалите курорти в класацията на „ Мирър ”.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР