Най-добрият български тенисист започна сезона през 2022-ра година с турнира

...
Най-добрият български тенисист започна сезона през 2022-ра година с турнира
Коментари Харесай

1/4-финал НА ЖИВО: Брутален Григор Димитров занули Ботик във втория сет

Най-добрият български тенисист стартира сезона през 2022-ра година с шампионата в Мелбърн, Австралия, който е част от сериите ATP 250. Хасковлията потегли с сложна победа след поврат и триумф с 2:1 сета (7:5, 6:7(7), 3:6 в обособените части) над Факундо Багнис.
Димитров започва непосредствено от осминафиналите и в този момент му следва конфликт за място на полуфиналите против международния номер 57 Ботик Ван де Зандшулп. Срещата се чака да стартира малко след 10:00 часа българско време и ще можете да следите развоя ѝ .
1:0 - Гришо започва мача със извоюван сервис гейм на 0.
1:1 - Зандшулп не даде шансове на Григор за ранен пробив и завоюва подаването си на 15.
2:1 - Геймът стартира с ас по диагонала, последван от ретур в навън за 30:0. След това нидерландецът прати нови две топки отвън очертанията.
2:2 - Ботик също започва втория си сервис гейм с ас, само че по правата, а по-късно пресили един форхенд за 15:15. Последваха три неточности на Димитров.
- Първите съмнения в играта на Гришо доведоха до закъснение с 15:30. Последва доста дълго разиграване, при което Зандшулп навъртя много метри, само че дочака форхенда на Димитров в мрежата и пред него се откриха две точки за пробив. Нашето момче обезврежда първата с ас, само че по-късно позволи двойна неточност...
- Желанието на Ботик да затвърди бързо пробива го накара да направи две непредизвикани неточности за 30:30. Григор усети своя миг и със страховит уинър диагонално стигна до точка за пробив. При идващото разиграване нидерландецът не устоя и прати топката в мрежата.
4:3 - Седмият гем потегли по огледален на шестия метод - 30:30. Последва ретур в навън от Ботик, само че по-късно Димитров позволи лека неточност за 40 равни. Гришо въпреки всичко натисна със сервис и завоюва две бързи точки.
* На трибуните на " Rod Laver Arena " участваха десетки българи, които скандираха в поддръжка на Григор Димитров!
4:4 - Ботик небрежно поведе с 40:0, само че ненадейно загуби идващите 3 точки. С доста дисциплинираност на корта Гришо стигна до нова точка за пробив, само че по-късно не съумя да върне една къса топка в очертанията на полето. Зандшулп на собствен ред прати един привидно елементарен удар в мрежата и даде нова опция за нашия тенисист, от която той не се възползва. Маратонският гейм продължаваше и се стигна до пето тъждество. Силен сервис диагонално даде късмет на нидерландеца да затвори гейма и този път той не сгреши.
5:4 - Григор Димитров не изпита особени усложнения и завоюва подаването си на 15.
5:5 - №57 в света също нямаше проблеми на собствен сервис и незабавно изравни геймовете.
6:5 - Българинът още веднъж излезе с едни гърди напред, печелейки за втори следващ път на 15.
6:6 - Ботик поведе с 30:0, само че позволи равнене посредством свои неточности. Впоследствие прати първия сет в тайбрек с две следващи точки.
ТАЙБРЕК - Гришо започва решително и поведе с 1:0, само че противникът му отговори уместно и с помощта на сервиса си дръпна с 2:1. Димитров не сподели съмнение и обърна до 3:2, предизвиквайки грешките на Ботик. Топка в мрежата на Григор докара точките до 3:3, въпреки че той владееше самодейността в разиграването. Последва мощен уинър от форхенд на нидерландеца за 4:3 в негова изгода. За страдание българинът се пропука по-късно и позволи закъснение от 4:5, а предстояха два сервиса на Зандшулп. Последва 6:5 за него и първи сетбол - Гришо не сервира добре, а след дълго разиграване прати топката в навън и загуби първия сет.
- Григор явно бе сърдит от развоя на тайбрека и започва по най-хубавия метод втория сет - с пробив на 15.
2:0 - С доста атрактивни отигравания пробивът бе вкоренен, въпреки и мъчно, на 30.
- Като че ли Ботик още бе под страстите на първия сет и при втория си сервис гейм още веднъж даде точка за пробив. За страдание, тъкмо тогава Григор нацели топката с рамката на ракетата и я прати в навън. Противникът му обаче също сгреши и му даде нов късмет, само че по-късно самичък го обезврежда с ас по правата. Отвори се и трета точка за пробив след страховит уинър от бекхенд, само че и тя бе избавена от мощния начален удар на нидерландеца. Четвъртата опция се оказа и последна - пробив за Григор!
4:0 - Очевидно Зандшулп се бе примирил с развоя на втория сет и стартира да рискува огромна част от своите удари, а това не сработи. Гейм на 15.
- Постепенно всичко в играта на Гришо стартира да се получава и той осъществя трети следващ пробив, този път на 30.
6:0 - Григор Димитров безусловно ЗАНУЛИ противника си, печелейки и шестия гем в сета.
0:1 - След като несъмнено си умря във втория сет, нидерландецът потегли мощно в третия и поведе с 40:0, а след това и завоюва подаването си на 30.
1:1 - Григор загуби първото разиграване в гейма, само че по-късно натисна със сервис и записа четири следващи точки, при последната от които спринтира до мрежата, с цел да върне къса топка и приключи ефектно.
1:2 - Ботик усети леко напрежение при 30:15 в своя изгода, само че някак си съумя да завоюва точката с доста сложен за осъществяване уинър по правата, а по-късно взе и самия гейм.
2:2 - Бърз сервис гейм за Григор Димитров, извоюван на 0.

ПРЕДИ ДВУБОЯ
Този път Григор Димитров ще играе на Rod Laver Arena. Срещата на българина ще е след тази на водещия тенисист в схемата на надпреварата Рафаел Надал. Испанецът се изправя против Талон Грикспур, а мачът сред двамата ще стартира не преди 06:30 часа българско време.
След това Гришо ще излезе на корта против Ботик Ван де Зандсхулп. Двубоят им, който ще им е първи един против различен в историята, ще стартира не преди 10:00 часа българско време. Програмата на Rod Laver Arena пък ще приключи със конфликта сред Наоми Осака и Андреа Петкович.
Нидерландският конкурент на Димитров си подсигурява четвъртфиналния мач, откакто в профил по-високо от себе си ранкиран тенисист - американецът Макензи Макдоналд (номер 55 в света). Представителят на Съединени американски щати загуби с 0:2 сета - 2:6, 5:7 в обособените елементи.
Григор Димитров несъмнено ще би трябвало да има едно на разум против Ботик Ван де Зандшулп, защото нидерландецът също приключи по впечатляващ метод предишния сезон. Така за последните си 11 мача има единствено 2 загуби (в това число влизат и двете победи през тази година, пристигнали в Мелбърн).
След като му се наложи да изиграе две срещи в един ден (четвъртък - 6 януари), Гришо отпадна на двойки, където играеше в тандем с белгиеца Давид Гофен (там срещата също продължи три сета), като по този начин ще се концентрира напълно върху шампионата на сингъл.
Източник: sportlive.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР