Най-добрият български тенисист Григор Димитров запази мястото си в Консултативния

...
Най-добрият български тенисист Григор Димитров запази мястото си в Консултативния
Коментари Харесай

Григор Димитров остава в Консултативния съвет на играчите на АTP

Най-добрият български тенисист Григор Димитров резервира мястото си в Консултативния съвет на играчите, оповестиха от Асоциацията на професионалните тенисисти (ATP).

32-годишният Димитров бе определен в организацията, която пази правата на играчите, за пръв път през 2023 година и ще остане на позицията си и през идващите 12 месеца.

Димитров е един от тримата играчи, които влизат в Съвета от квотата на първите 50 в международната класация. Другите двамата са германецът Александър Зверев и американецът Макензи МакДоналд, които за пръв път биват определени.

Испанецът Педро Мартинес и сърбинът Душан Лайович влизат от квотата на играчите сред 50-о и 100-тно място в ранглистата, като Мартинес резервира поста си, а Лайович бе определен за нов член.

Представители на играчите на двойки са нидерландецът Уесли Кулхоф и мексиканецът Мигел Анхел Рейес-Варела, до момента в който със свободна квота бе гласувано за аржентинеца Педро Качин и австралиеца Матю Ебдън.

Последните двама членове на Съвета са италианецът Федерико Ричи от квотата на треньорите, както и венецуелецът Николас Перейра от квотата на някогашните играчи.

Консултативният съвет на играчите на ATP се събира няколко пъти годишно и прави рекомендации към управлението на организацията посредством представители си, които са избирани с гласоподаване измежду останалите играчи. Първата среща на Консултативния съвет на играчите с управлението на ATP за годината ще се организира в Мелбърн преди старта на Откритото състезание на Австралия.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР