Най-добрият български тенисист Григор Димитров ще запише рекордно в кариерата

...
Най-добрият български тенисист Григор Димитров ще запише рекордно в кариерата
Коментари Харесай

Григор атакува Топ 5 в Лондон

Най-добрият български тенисист Григор Димитров ще запише рекордно в кариерата си класиране в понеделник, когато международната класация ще бъде обновена. Във виртуалната live класация хасковлията към този момент е №6 и в понеделник това ще бъде официализирано. Най-доброто му персонално достижение в кариерата до момента бе осмо място, записано за първи път през 2014 година. През този сезон 26-годишният българин към този момент изравни персоналния си връх, само че в първия ден на новата седмица ще го усъвършенства.

С 3650 точки Димитров е напълно покрай място в Топ 5 на ранглистата и при мощно показване на Финалния шампионат на ATP в Лондон в средата на месеца може да се изкачи още напред в класацията. Григор диша във вратовете на австриеца Доминик Тийм (3815 точки) и хърватина Марин Чилич (3805). 20-годишният немец Александър Зверев към този момент държи крепко в ръцете си третото място (4410 точки), само че той демонстрира слаба форма напоследък и разликата сред него и Димитров може да бъде съкратена още в Лондон. Световният №1 Рафаел Надал (10645 точки) и носителят на рекордните 19 трофеи от “Големия шлем” Роджър Федерер (9005) на този стадий наподобяват недостижими за останалите си сътрудници.

Дори да пробие в Топ 5 след края на влиятелната конкуренция в столицата на Англия, Григор ще би трябвало да постави много старания, с цел да резервира челните си позиции, защото беше приказен при започване на 2017 година и ще има да пази доста точки в първите седмици на новия сезон. Но какво по-хубаво от това Григор да стартира 2018 година като представител на Топ 5.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР