Най-добрият български тенисист Григор Димитров се класира за третия кръг

...
Най-добрият български тенисист Григор Димитров се класира за третия кръг
Коментари Харесай

Григор Димитров даде само сет на корав уругваец и е в III кръг на Australian Open

Най-добрият български тенисист Григор Димитров се класира за третия кръг на първия за годината шампионат от Големия шлем " Аустрелиън Оупън ".

Хасковлията надигра уругвайеца Пабло Куевас с 3:1 сета - 6:3, 6:7, 6:3, 7:5. В идващия си мач Гришо ще се изправи против Томаш Фабиано.

Григор Димитров стартира мощно мача и с помощта на един пробив съумя да поведе с 3:0. В първите три гейма българинът разреши на Куевас да завоюва единствено една точка. Едва по-късно уругваецът понижи на 1:3, само че до това се стигна доста мъчно и геймът продължи над пет минути. Последва това мощен сервис гейм на българския тенисист и той възвърне задатъка си. Куевас още веднъж завоюва подаването си и понижи на 2:4. Бърз отговор на Григор, който се оказа на гейм от спечелването на първия сет. Това обаче не стана бързо, защото уругваецът взе подаването си и понижи на 3:5. Димитров обаче завоюва личния си сервис гейм на нула, с което завърши първия сет в своя изгода – 6:3.

Равностойно стартира втората част. Двамата тенисисти завоюваха своите подавания за 1:1. Паритетът продължи и в идващите два гейма, в които всеки печелеше своя сервис гейм – 2:2. Равенството продължи и за 3:3, само че за първи път в мача Григор Димитров имаше усложнения да завоюва подаването си и даже му се наложи да избавя брейкпоинт. След това Куевас взе своя сервис гейм на нула и поведе с 4:3. Гришо отговори уместно и за следващ път изравни резултата. Сервисът на уругваеца продължи да работи добре и след нов гейм на нула той поведе с 5:4. Димитров още веднъж се измъкна от мъчно състояние при своето подаване, избави две точки за пробив и направи 5:5. Пабло Куевас на собствен ред отрази два брейкбола и се приближи на гейм от успеха във втория сет. Григор не позволи това да стане с пробив в сервиса му и прати втората част в тайбрек. Допълнителното разиграване не стартира добре за българина, който се оказа изоставащ с 2:4 преди промяната на полетата. Куевас удържа преднината си и при 6:4 стигна до два сетбола. Димитров отрази първия, само че нямаше късмет при втория и уругваецът изравни резултата в мача.

За първи път отдавна Григор Димитров направи сервис гейм на нула и поведе в третата част. Куевас обаче отговори по безусловно същия метод, с цел да изравни за 1:1. След нови компликации в подаването си Гришо въпреки всичко съумя да възвърне преднината си. След това българският тенисист направи пробив, който след това беше вкоренен и Димитров поведе с 4:1. Куевас мъчно завоюва подаването си, с цел да понижи изоставането си. Отново взет на нула сервис гейм и хасковлията поведе с 5:2, с цел да се приближи до продобиване на третата част. Уругваецът обаче не разреши на българина бързо да поведе в резултата от мача и понижи на 3:5. Изключително мощен сервис гейм на нула в интерес на Гришо и с 6:3 той поведе в мача с 2:1.

Куевас завоюва доста мъчно подаването си и избави три брейкбола, с цел да поведе в частта. Григор Димитров изравни за 1:1 със сервис гейм на нула. Уругваецът още веднъж мъчно взе гейм при лично подаване, само че възвърне преднината си. Последва ново тъждество за 2:2, а по-късно Куевас за първи път от началото на частта нямаше проблем при сервиса си и отново излезе напред в резултата. Димитров стартира подаването си с компликации, само че навакса две точки пасив, с цел да изравни - 3:3. Размяната на извоювани лични сервис геймове продължи за 4:4 и 5:5. След това Григор Димитров проби подаването на Куевас в доста значим миг и получи право да подава за спечелването на мача. Гришо завоюва своя сервис гейм при първата си опция, а с това взе успеха в сета и мача, с цел да се класира за третия кръг на Аустрелиън Оупън.

 

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР