Най-добрият български тенисист Григор Димитров показа формата от най-добрите си

...
Най-добрият български тенисист Григор Димитров показа формата от най-добрите си
Коментари Харесай

Григор Димитров мина като валяк през петия в света и е на 1/4-финал в Париж

Най-добрият български тенисист Григор Димитров сподели формата от най-хубавите си времена и разруши на пух и прахуляк петия в международната класация Доминик Тийм. Хасковлията надви с 6:3, 6:2 за едвам час и 13 минути и се класира за четвъртфиналите на Мастърс в Париж, написа Блиц.

``
реклама

Хасковлията не остави никакви шансове на Тийм, като не позволи даже една опция за пробив. От своя страна Димитров записа един пробив в първия сет, както и два във втория. 

Това бе пети мач сред двамата, като Димитров към този момент има три триумфа против два на Тийм.

На четвъртфиналите Григор ще се изправи против чилиеца Кристиан Гарин, който отстрани Жереми Шарди. До момента двамата не са се срещали между тях, а Гарин се намира на 42-а позиция в ранглистата. 

Първи сет
Двамата завоюваха бързо и елементарно първите си сервис геймове. До 2:1 в интерес на хасковлията нито една точка не бе извоювана от тенисиста, който посреща.

Гришо обаче съумя да дръпне с 30-0 при сервиса на Тийм, разреши равнене, само че завоюва идващите две разигравания с прекрасен бекхенд слайс и неточност на Тийм, което докара до първия пробив - 3:1 за Димитров.

При 4-2 Тийм поведе с 30-15, само че първата ни ракета също реагира с положителни сервиси и стигна до поврат и точка за продобиване на гейма. Последва тъждество, само че прекрасен бекхенд даде стабилен задатък на българина - 5:2.

Играта на Димитров вървеше чудесно, а минаващ удар с бекхенд даже заслужи овации от Тийм. В последна сметка при втория си сетбол Гришо съумя и излезе напред в резултата 6:3.
Втори сет
Тийм завоюва бързо подаването си на 15, само че същото незабавно стори и Григор. Българинът продължаваше да мачка противника си с фантастични уинери, изравни за 40-40 с драйв воле, получи брейкбол след неточност на съперника си, а след това бе доста покрай пробие с минаващ удар от бекхенд. Геймът се трансформира в най-дългия в дуела, като Григор не съумя при първите си четири благоприятни условия за пробив. При петата обаче отвърна чудесно излизане на Тийм на мрежата и дръпна с 2:1. Малко мъчно, само че още веднъж с доминация Димитров завоюва подаването си и затвърди пробива - 3:1.

Григор продължи да бъде стопанин на корта, а Тийм несъмнено не намираше никакъв метод да противодейства. Българинът записа незабавно нов пробив, а след него с безукорен сервис дръпна с 5:1. Тийм взе мъчно подаването си, а на сервис Григор бе хладнокръвен - гейм на 15 и завършек на мача!

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР