Най-добрият български тенисист Григор Димитров най-после счупи шанхайското проклятие, класирайки

...
Най-добрият български тенисист Григор Димитров най-после счупи шанхайското проклятие, класирайки
Коментари Харесай

Григор счупи шанхайското проклятие с американски привкус

Най-добрият български тенисист Григор Димитров най-сетне счупи шанхайското проклинание, класирайки се в третия кръг на шампионата от сериите "Мастърс ". Българинът бе оптимално усложнен от Райън Харисън, който не се отхвърляше от успеха до самия завършек на дуела. Настървеният американец обаче не съумя да пречупи Григор, който в последна сметка се наложи с 3:6, 6;3, 7:6 (7:5) над противника си, гарантирайки си място напред в шампионата. След малко повече от 2 часа и половина на корта 26-годишният хасковлия дефинитивно постави завършек на отрицателната си статистика от конкуренцията в Шанхай, откакто в никакъв случай до в този момент не бе прекосявал втория кръг на шампионата. В идващия си мач Григор ще се изправи против спечелилия в срещата мажду Сам Куери или Франсис Тиафо.

Тежко начало за Григор, който бе продънен още в четвъртия гейм. Първата ни ракета мъчно отгатваше посоката на сервиса на Харисън, който затвърди брейка си, повеждайки с 4:1. Григор лека-полека навлизаше в естествения си темп на игра, като взе подаването си на 0 а 2:4. В последната точка от седмия гейм, след страхотна игра на мрежата, американецът стигна до 5:2 и на Димитров му се наложи да сервира за оставане в сета. Българинът не се пропука и бързо взе подаването си, откакто последва извънредно оспорван осми решителен гейм. 26-годишният хасковлия избави цели 4 сетбола и стигна до първа точка за пробив, която не съумя да осъществя. Американецът въпреки всичко се възползва от петата отдала му се опция и затвори първата част.

Историческият успех на Гришо в титаническата борба с Харисън

През втората част най-сетне видяхме Григор в традиоционната му светлина. Играта, както и настроението на българина доста се усъвършенстваха и при първата отмора Димитров водеше с 2:1. Двамата тенисисти продължиха да си разменят геймове до 3:4, когато Григор доближи до решаващия миг в сета. Българинът осъществя първи пробив в дуела и поведе с 5:3. Без напрежение Гришо завоюва подаването си на 15. При 15:0 с атрактивно осъществяване на мрежата Григор си завоюва овациите на публиката. В последна сметка нашият поведе 40:15 и след ретур в мрежата изравни сетовете.

Третият сет стартира повече от обещаващо за Григор. Българинът проби още в първия гейм и безапелационно поведе с 2:0. Нищо не предвещаваше бурята, която предстоеше да се развихри. След като всички смятаха, че Харисън съвсем е развял белия байрак, той се върна с гръм и тропот, осъществя два мигновени пробива и обърна резултата. Бъгаринът обаче не се остави и в разразилата се буря от пробиви върна единия, а по-късно докара нещата до тайбрек. Той стартира повече от ужасяващо за първата ни ракета, откакто Харисън осъществя два мини пробива и поведе с 5:2. Отписалите Григор обаче не познаха крайния процес на събитията. Димитров се взе в ръце и избави цели три мачбола, след което по съвършен метод, с ас, затвори мача, класирайки се за исторически трети кръг в Шанхай.

:::АКТУАЛИЗРАЙ НОВИНАТА:::
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР