Най-добрият български тенисист Григор Димитров направи поредна крачка към нова

...
Най-добрият български тенисист Григор Димитров направи поредна крачка към нова
Коментари Харесай

Безмилостен! Гришо елиминира швейцарец, на 1/2 финал е в Стокхолм

Най-добрият български тенисист Григор Димитров направи поредна крачка към нова купа в кариерата си, като надигра швейцареца Доминик Щрикер с 6:3, 6:2 за час и 10 минути игра на тенис шампионата в Стокхолм на твърди кортове, съобщи Българска телеграфна агенция.

Така българинът се класира за полуфиналите, където през днешния ден ще срещне Талон Грикспоор от Нидерландия.

Димитров, който е печелил купата в Стокхолм през 2013, като е финалист и от 2014 и 2017, избави две точки за пробив в третия гейм на първия сет, с цел да поведе с 2:1 против скромния швейцарец, който е под номер 317 в международната класация. Двамата бяха равностойни до 3:3, като българинът преодоля един сериозен миг, в който избави точка за пробив, поведе с 4:3, по-късно самичък взе подаването на противника и затвори първата част при 6:3 за 32 минути.

Димитров стартира доста мощно втория сет, като поведе с 4:0, реазилизайки два следващи побива и взимайки общо седем следващи гейма. Едва при този резултат Щрикер съумя да завоюва свое подаване за 4:1, само че по-късно роденият в Хасково тенисист още веднъж сподели превъзходството си за 5:1. Швейцарецът съумя да вземе още един гейм до края, само че българинът затвори мача на собствен сервис с 6:2.

" Много мощен тенисист, в никакъв случай не бях играл с него. Затрудни ме в първите геймове. Постепенно влязох в мача и открих ритъма си. Всяка година е доста занимателно тук. Важно е да си напомним всички хубави моменти през годините в Стокхолм ", сподели българинът след мача, който се класира за своя пети полуфинал в Стокхолм.

В спор за място на финала Григор Димитров ще играе против нидерландеца Талон Грикспоор, който се налоги над Холгер Руне от Дания със 7:5, 7:6 (5). Двамата имат един мач между тях, извоюван от Димитров в три сета на Откритото състезание на Съединени американски щати през тази година.

В другия полуфинал на шампионата в Стокхолм ще играят американецът Томи Пол против швейцарския деец Стан Вавринка. Пол победи сърбина Миомар Кецманович със 7:6 (9), 6:2. Вавринка ненапълно изненадващо се наложи над руснака Андрей Рубльов със 7:6 (5), 7:6 (5).
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР