Ще им кажа, че ако навлязат в Тайван, ще ги

...
Ще им кажа, че ако навлязат в Тайван, ще ги
Коментари Харесай

Тръмп ще наложи допълнителни мита на Китай в случай, че навлезе в...

„ Ще им кажа, че в случай че навлязат в Тайван, ще ги обложа със 150, с 200% “, безапелационен бе Тръмп по време на изявление за изданието.

 

Запитан дали би употребявал военна мощ при китайска обсада на Тайван експрезидентът на Съединени американски щати уточни, че до сходно деяние няма да се стигне, тъй като китайският водач Си Цзинпин изпитва почитание към него и двамата поддържат „ мощна връзка “.

Китай твърди, че Тайван е негова територия и в никакъв случай не се е отказал от потреблението на мощ, с цел да сложи острова под собствен надзор. Тайван изрично отхвърля китайските искания.

 

Тръмп възнамерява мита от 10% до 20% върху съвсем целия импорт в Съединени американски щати, както и спомагателни мита от 60% или даже повече върху артикули от Китай, което съгласно него ще подтиква производството в Съединени американски щати.

 

По време на мандата му като държавен глава от началото на 2017 година до началото на 2021 година, нападателният метод на Тръмп към Китай беше емфатичен от талази от мита, които хвърлиха двете страни в комерсиална война, която раздруса пазарите по целия свят.

В изявлението за „ Уолстрийт Джърнъл “ Тръмп приказва и за съветската инвазия в Украйна, повтаряйки изказванието си, че в случай че към момента беше на поста, съветският президент Владимир Путин не би почнал нашествието.

 

„ Казах на Путин: „ Владимире, ние имаме страхотни връзки. Владимире, в случай че тръгнеш против Украйна, ще те ударя толкоз мощно, че даже няма да повярваш. Ще те ударя тъкмо посред Москва ", е отбелязал Тръмп, разказвайки пред изданието за собствен минал диалог с Путин.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР