Най-добрият български сноубордист Радослав Янков заяви, че усеща по-голямо напрежение

...
Най-добрият български сноубордист Радослав Янков заяви, че усеща по-голямо напрежение
Коментари Харесай

Радослав Янков: Има напрежение от очакванията, но съм много по-уверен

Най-добрият български сноубордист Радослав Янков съобщи, че усеща по-голямо напрежение от упованията за орден от олимпийските игри в Пьончан. В същото време обаче той се усеща доста по-уверен след страхотните резултати през последните два сезона.

През 2016 година Янков завоюва огромния бистър глобус в алпийските дисциплини. Тази година той завоюва дребната международна купа в паралелния великански слалом и приключи втори в генералното класиране, като напълно малко го раздели от отбрана на огромната международна купа.

" Определено се усещам много по-уверен. С оглед резултатите и карането ми през последните две години съм по-сигурен в себе си и се отправям с друга настройка към вторите си олимпийски игри ", сподели Янков на конференцията във връзка откриването на ски сезона.

" От друга страна напрежението ще бъде по-голямо поради упованията, които имат всички. Това е обикновено. По-добре да си в такава обстановка, в сравнение с да няма упования към теб. Така че отивам по-уверен и се надявам да имам опция да покажа това, на което съм кадърен ", добави той.

С представянето на Янков са свързани най-големите очаквания за български орден в Пьончан. " Не обичам да приказвам за упования. Надявам се да съумея да се запазя здрав в хода на целия сезон. Това, към което се стремя, е да събера всички сили - и физическите, и психическите, за най-важния старт. "

 Радослав Янков: Има напрежение от упованията, само че съм доста по-уверен
© LAP.bg

През 2014 година в Сочи Янков приключи 21-и в паралелния слалом и 25-и в паралелния великански слалом. В Пьончан ще има единствено един старт в алпийските дисциплини - успореден великански слалом.

" Това е най-важното съревнование. Имаш единствено една опция и нямаш право на неточност. Това носи по-голямо напрежение, само че по този начин е за всички. От друга страна съм по-спокоен. Може би по-трудно ми беше предишния сезон, когато трябваше да затвърдя триумфите от предходния и да покажа на себе си, че те не са били инцидентни ", изясни той.

Както и Александра Жекова, Янков изрази огромно удовлетворение от предсезонната подготовка. " Във физическо отношение свършихме по-голям размер от всеки път. Стремях се всичко да върви обикновено, тъй като този сезон с изключение на олимпийски игри ще има и по-голям брой стартове в Световната купа. Ще ми би трябвало много сили. Гледам да съм спокоен и да упражнявам пълноценно ", сподели още той.

" Целта е да съм в оптимална форма в края на февруари. Но несъмнено би трябвало да съм във форма във всеки старт, няма по какъв начин да ги пропусна. В нашия спорт формата не може да бъде изчислена тъкмо. Понякога се случва по този начин, че трасето да не ти пасне, или снегът да не ти пасне, или противоположното ", приключи Янков.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР