Най-добрият български сноубордист Радослав Янков завърши на седмо място в

...
Най-добрият български сноубордист Радослав Янков завърши на седмо място в
Коментари Харесай

Седмо място за Радослав Янков в паралелния слалом на Световното

Най-добрият български сноубордист Радослав Янков приключи на седмо място в паралелния слалом на Световното състезание в Бакуриани (Грузия).

33-годишният Янков отпадна на четвъртфиналите, като изостана единствено с 10 стотни от австриеца Фабиан Обман. Българинът, който този караше по по-бавното алено трасе, водеше в горната част на пистата, само че противникът му навакса изоставането и го изпревари с малко на финала.

Янков се показа чудесно в осминафиналите, като отстрани олимпийския вицешампион от Сочи 2014 Жан Кошир от Словения. Българинът, който се спусна по синьото трасе, изоставаше на първата контрола с 24 стотни, само че кара доста по-ритмично в долната половина на трасето, до момента в който словенецът направи неточности и изостана с 1:38 секунда.

В квалификациите Янков даде седми резултат с 1:13.55 минута, като остана единствено на 6 десети от секундата от най-бързия - Андреас Промегер (Австрия), международен вицешампион от Рогла 2021. Българинът за четвърти път в кариерата си попада в Топ 8 на Световно състезание.

Световен първенец за трети път в кариерата си стана 42-годишният австриец Андреас Промегер, който на финала победи с 44 стотни сънародника си Арвид Аунер. Трети остана канадецът арно Годе, който приключи в дребния край преди Фабиан Обман и не разреши опцията на подиума да са единствено австрийци.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР